Acasa InternationalExterne Operaţiuni antiteroriste în două regiuni din Caucaz

Operaţiuni antiteroriste în două regiuni din Caucaz

scris de M.A.
1 afisari

Rusia a impus regim de combatere a terorismului în două zone din Kabardino-Balkaria, republică din Caucazul de Nord, după atacul împotriva unor turişti-schiori, soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, şi unde forţele de securitate au dejucat duminică un atentat, transmite Interfax, citată de Moldpres.

Kabardino-Balkaria

foto: tdgnews.it

Staff-ul operaţional de combatere a terorismului al republicii a decis impunerea regimului de operaţiune antiteroristă începând cu duminică, 10:00 (ora Moscovei), în zona muntelui Elbrus, inclusiv în oraşul Tirniauz, precum şi în o parte a districtului Baksan, unde se înregistrează o intensificare a activităţilor teroriste, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor locale. O astfel de măsură a fost luată „pentru a preveni actele teroriste şi subversive, care pot provoca victime şi pot avea o rezonanţă publică mare, precum şi pentru căutarea membrilor formaţiunilor armate ilegale implicate în atacuri teroriste pe teritoriul republicii”.

Atacatori mascaţi au deschis vineri seara focul asupra unui microbuz care transporta turişti de la Moscova şi se îndrepta spre zona muntelui Elbrus, omorând cel puţin trei persoane, inclusiv o femeie, şi rănind alte două. Anterior duminică, ofiţeri ai poliţiei locale au dezamorsat trei bombe într-un vehicul în zona muntelui Elbrus din Kabardino-Balkaria.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult