Acasa InternationalExterne Opozanţii puterii din Iran aglomerează puşcăriile

Opozanţii puterii din Iran aglomerează puşcăriile

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Numărul deţinuţilor din Iran a ajuns la 204.000, înregistrând în ultimul an o creştere de 35%, a declarat marţi un oficial din cadrul sistemului judiciar, citat de agenţia Fars.


La sfârşitul lunii trecute, în ţară existau peste 204.000 de deţinuţi”, a declarat Mohammad Ali Zanjirei, adjunctul directorului Organizaţiei penitenciarelor. “Acest număr a crescut cu 35,2%, în comparaţie cu anul trecut”, a spus el, adăugând că Iranul a înregistrat 271 de deţinuţi la 100.000 de locuitori, informează Mediafax. Autorităţile au susţinut întotdeauna că un număr mare dintre persoanele deţinute în ţară sunt traficanţi de droguri, împotriva cărora Teheranul promovează o politică foarte strictă. Iranul constituie principalul punct de trecere a drogurilor provenind din Afganistan, unde producţia a crescut semnificativ după îndepărtarea de la putere a talibanilor, în 2001. Mii de persoane au fost arestate în timpul manifestaţiilor împotriva realegerii controversate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în iunie 2009. Zeci de oponenţi, între care jurnalişti, militanţi din domeniul drepturilor omului şi apropiaţi ai principalilor lideri reformatori, au fost condamnaţi, în unele cazuri la pedepse cu închisoarea severe. În iunie, Amnesty International anunţa că “sute de persoane” erau în continuare “deţinute din cauza participării la manifestaţiile din iunie 2009 sau pentru că au exprimat opinii dizidente”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS