Acasa InternationalExterne Opozitia din Belarus vrea iesirea din Uniunea vamala cu Rusia

Opozitia din Belarus vrea iesirea din Uniunea vamala cu Rusia

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Opozitia din Belarus s-a adresat Comisiei Executive Centrale cu propunerea de a organiza un referendum pentru iesirea tarii din Uniunea vamala cu Rusia. Initiativa a venit din partea Frontului National din Belarus (BNF), relateaza Kommersant.


Reprezentantii lor au declarat ca semnarea actului de infiintare a Uniunii vamale intre Rusia, Kazahstan si Belarus s-a dovedit a fi “extrem de ineficienta si fara perspective pentru modelul economic belarus”.
“Autoritatile ignora cu nerusinare interesele majoritatii populatiei noastre, pentru care intrarea in vigoare a actelor semnate va duce la deteriorarea situatiei financiare personale, prin cresterea taxelor vamale si a preturilor”, au adaugat reprezentantii BNF. Seful BNF , Alexei Ianukevici, a precizat ca intrarea Belarus in aceasta uniune nu permite aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Pe langa acestea, initiativa opozitiei a venit intr-un moment oportun pentru Minsk. Autoritatile belaruse au mentionat ca au fost de acord sa intre in Uniunea vamala doar pentru ca asteapta o reducere a taxelor pentru imortul gazului rus. Dupa ce Moscova a refuzat sa anuleze taxele pentru Minsk, au aparut reactii de nemultumire fata de presedintele Lukasenko, care a declarat si el : “Sunt dezamagit de perspectivele Uniuni vamale”. Presedintele a declarat ca vor fi discutate strategiile de dezvoltare a Uniunii vamale, pentru a intelege ce asteapta Rusia si Kazahstan de la aceasta uniune. “Daca ele asteapta doar simple exceptii, taxe pentru gaz si petrol, atunci ne va scadea interesul la jumatate”, a precizat Lukasenko.

0 comentariu

contele deCzernowitz 27-04-2010 - 23:39

Lupulescu – agent KGB de la Moscova. O continuare a lui Iurocika Roshka-ov de la 1989.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult