Acasa InternationalExterne Opoziţia siriană negociază doar după plecarea lui al-Assad

Opoziţia siriană negociază doar după plecarea lui al-Assad

scris de C.F.V.
4 afisari

Burhan Ghaliun, liderul opoziţiei siriene, a condiţionat luni orice negociere cu autorităţile de la Damasc de plecarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere.

Opoziţia siriană negociază doar după plecarea lui al-Assad

Anunţul preşedintelui Consiliului Naţional Sirian (CNS), organism ce regrupează majoritatea grupărilor siriene de opoziţie, este o reacţie la propunerea Rusiei de a găzdui la Moscova negocieri între autorităţile de la Damasc şi opoziţia siriană. ‘Demisia lui Assad este o condiţie pentru orice negociere asupra unei tranziţii către un guvern democratic’, a afirmat Ghaliun pentru AFP. El se află la New York pentru a susţine în faţa Consiliului de Securitate al ONU poziţia grupărilor care se opun preşedintelui al-Assad. Anterior, un alt membru marcant al opoziţiei siriene, Hassan Abdel Azim, a respins şi el propunerea Moscovei, transmite Agerpres.
Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, va prezenta marţi Consiliului de Securitate un plan menit să rezolve criza politică din Siria, care prevede în principal încetarea violenţelor, trasferul atribuţiilor preşedintelui al-Assad către vicepreşedintele său şi iniţierea de negocieri cu opoziţia. Însă Rusia, aliat tradiţional al Siriei, a anunţat deja că îşi va exercita dreptul de veto pentru a bloca orice rezoluţie întocmită pe baza acestui plan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult