Acasa InternationalExterne Opt miniştri catalani destituiţi, încarceraţi la Madrid

Opt miniştri catalani destituiţi, încarceraţi la Madrid

scris de D.P.
20 afisari

Opt miniştri catalani destituiţi au fost încarceraţi joi de o judecătoare spaniolă de instrucţie de la Madrid după declararea independenţei ”republicii catalane”, relatează BBC News.

Carmen Lamela, judecătoarea de instrucţie, a dispus încarcerea a nouă foşti membri ai Guvernului catalan destituit, pe timpul anchetei cu privire la răzvrătire, rebeliune şi deturnare de fonduri publice, scrie The Associated Press.

Ea a dat astfel curs solicitării procuraturii, care instrumentează un caz penal cu privire la declaraţia de independenţă a Parlamentului catalan de pe 27 octombrie.

Judecătoarea a stabilit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro pentru unul dintre cei nouă foşti membri ai Cabinetului catalan şi a precizat că acesta va fi eliberat după ce plăteşte cauţiunea.

Carles Puigdemont, fostul preşedinte al Cataloniei şi alţi patru membri ai Cabinetului se află în Belgia şi au ignorat convocarea la Audienţa Naţională joi.

Guvernul spaniol a plasat Catalonia sub tutelă, vineri, la câteva ore după proclamarea „republicii catalane”.

Madridul a destituit Cabinetul catalan, a dizolvat Parlamentul regional şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult