Acasa InternationalExterne Oraşele lumii: unde se trăieşte cel mai bine

Oraşele lumii: unde se trăieşte cel mai bine

scris de C.P.
7 afisari

Pentru al patrulea an consecutiv, capitala Austriei, Viena, este recunoscută ca oraşul cu cele mai bune condiţii de viaţă, într-un clasament realizat de firma americană de consultanţă Mercer, transmite BFM.

Printre aspectele menţionate de Mercer se numără efervescenţa culturală, asistenţa medicală la standarde înalte, un sistem fiabil de transport şi, nu în ultimul rând, preţurile moderate la imobiliare.  Pe locul doi se situează oraşul elveţian Zurich, iar pe poziţia a treia Auckland, din Noua Zeelandă.
Printre outsiderii din Europa Occidentală se numără Atena, care din cauza crizei datoriilor s-a situat pe locul 83 în acest clasament ce cuprinde 221 de oraşe din lume. În ceea ce priveşte SUA, în opinia autorilor clasamentului, capitala statului Hawaii – Honolulu – oferă condiţiile cele mai bune de viaţă, aceasta ocupând poziţia 28. Pe ultimul loc se situează capitala Irakului, Bagdad, din cauza nivelului scăzut de securitate, pe fondul incertitudinii politice.

1 comentariu

H2SO4 05-12-2012 - 02:59

ohhh lala!!! … cum?, cel mai dezvoltat stat din lume (ISRAEL) cu cea mai buna democratie si cu cel mai ridicat nivel de trai nu are nici un oras in primele 25 enumerate …. hmmm undeva este o greseala.
Iar USA are numai unul? (Portland) – alta greseala!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult