Acasa InternationalExterne Orasul unde se vorbeste in 150 de limbi diferite

Orasul unde se vorbeste in 150 de limbi diferite

scris de Ziua Veche
6 afisari

Scolile din orasul Reading din Anglia trebuie sa faca fata elevilor care vorbesc nu mai putin de 150 de limbi diferite. Conform, Dailymail, ele variaza de la dialiectul Ghanian din Akan, la limbajul african Chichewa, limbajul Aztec Nahuati pana la limbajul Indian Telugu. Toate acestea pe langa limbile straine mai putin cunoscute ca urdu, punjabi sau poloneza.

 

 

Guvernul londonez a descris numarul de limbi si dialecte vorbite de elevii din Reading ca unul “extraordinar” si a admis ca acesta supune scolile unor presiuni suplimentare. Cifrele sugereaza ca bariera lingvistica face comunicarea dintre profesori si elevi una foarte dificila. De aceea, prin programul “Engleza pentru vorbitorii de alte limbi straine”, guvernul a luat decizia, pentru a ajuta atat profesorii scolilor unde invata elevii, cat si firmele unde muncesc imigrantii, sa ofere familiilor acestora lectii de engleza la pret redus. Lesley Reilly, directorul autoritatii de invatare pentru adulti, a spus ca ”obiectivul nostru este sa implicam persoanele interesate din comunitatile de pe intreg teritoriul orasului sa incurajeze oamenii sa se alature claselor de limba engleza”. Conservatorul Philip Davies, care este membru al parlamentului, a declarat ca situatia de datoreaza Legii muncii si politicilor de imigrare din Anglia. El mai spune ca ”noi nu am ajutat de fapt oamenii sa se integreze corespunzator in societatea britanica”. Potrivit unui studiu, in anul 2005, la Liceul Woodside din Tottenham, Nordul Londrei, se vorbeau 58 de limbi straine, iar in 2003 elevii de la scoala primara din West Midlands vorbeau 33 de limbi diferite.

1 comentariu

Morkova Vesela 13-02-2011 - 23:49

PROTESTEZ HOTARAT SI LA SANGE – Formul nu permite afisarea in limba surdo-muta, care este un atac la acea minoritate. Insusi Beethoven a fost surd, si totusi ce frumos a scris pana in ultimele sale clipe!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult