Acasa InternationalExterne UPDATE – Orban: Am câştigat, trăiască Ungaria!

UPDATE – Orban: Am câştigat, trăiască Ungaria!

scris de M.A.B.
10 afisari

UPDATE – Premierul Viktor Orban, care se pregătește pentru un nou mandat de premier al Ungariei, s-a adresat alegătorilor duminică seara, după anunțarea rezultatelor parțiale.

După numărarea a 98,5% din voturi, partidul anti-imigrație Fidesz a câștigat alegerile, pentru a treia oară consecutiv, cu 48,5% de procente.

Astfel, Orban a precizat că victoria formațiunii sale reprezintă o oportunitate „de a apăra Ungaria.” Formațiunea Fidesz a obținut 133 din cele 199 de locuri în Parlament, informează The Independent.

„Când obții un astfel de rezultat, tebuie să îți amintești un proverb care spune: fii modest, pentru că acum ai un motiv. Țara noastră nu a ajuns încă unde își dorește să fie, dar se îndreaptă spre acea cale aleasă. Vom continua împreună pe această cale. Am câștigat. Ungaria a obținut o victorie importantă. Numărul mare de alegători alungă orice fel de dubiu”, a spus Orban.

Partidele de opoziție se temeau că o „supermajoritate” i-ar permite premierului ungar să continue ofensiva împotriva ONG-urilor pe care le acuză că acționează împotriva intereselor statului. La rândul său, Orban acuza opoziția că ar colabora cu Organizația Națiunilor Unite, cu Uniunea Europeană și cu miliardarul american de origine ungară George Soros, pentru tranformarea Ungariei „într-o țară de imigranți.”

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial. “Am câştigat”, şi-a început discursul Viktor Orbán în faţa mulţimii adunate la sediul Fidesz după anunţarea primelor rezultate.

Prezenţa la aceste alegeri, la care aproximativ 7,9 milioane de cetăţeni au fost chemaţi să îi desemneze pe cei 199 de membri ai Parlamentului unicameral de la Budapesta şi implicit prim-ministrul, a fost de aproape 70 la sută. Votarea s-a încheiat oficial la ora locală 19.00, însă programul unor secţii a fost prelungit pentru ca toţi cei aflaţi la cozi să poată vota. Viktor Orban a promis duminică, după ce a votat, că va lupta pentru Ungaria. El a spus că Uniunea Europeană nu este la Bruxelles, ci este la Berlin, la Budapesta, la Praga şi la Bucureşti.

Vona Gabor, liderul Jobbik, partid care a intrat în campania electorală cu o doctrină schimbată, renunţând la convingerile de extremă dreapta pentru un populism de centru, a anunţat duminică seară că va demisiona în urma înfrângerii formaţiunii sale în alegerile parlamentare.

El a spus că partidul s-a comportat corect, dar că nu şi-a îndeplinit obiectivul.

Fidesz a câştigat, din păcate, încă o dată”, a afirmat Vona Gabor, scrie The Guardian.

Liderul Jobbik a spus, într-o conferinţă de presă susţinută după anunţarea rezultatelor parţiale ale alegerilor, că îşi va respecta promisiunea de a demisiona dacă formaţiunea sa va pierde alegerile, dar că partidul îşi va continua activitatea pe care a început-o în 2010, ca o forţă de opoziţie faţă de Fidesz.

„Ne-ar fi plăcut ca prezenţa mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar aşa a decis poporul”, a mai spus Vona Gabor.

Premierul Viktor Orban, care se pregăteşte pentru un nou mandat de prim-ministru al Ungariei, s-a adresat alegătorilor, duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care arată că partidul său, Fidesz, a obţinut 49,5% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

“Am câştigat”, cu aceste cuvinte şi-a început discursul Viktor Orbán în faţa mulţimii adunate la sediul Fidesz.

„Vă mulţumesc că aţi crezut în noi; vă mulţumesc că aţi rămas alături de noi”, a spus el.

Orban a mulţumit şi voluntarilor şi soţiei sale.

„Trăiască Ungaria, vă mulţumesc pentru tot!”, şi-a încheiat discursul Viktor Orban.

Fidesz, partidul premierului naţionalist de dreapta Viktor Orban, a obţinut 49,5% din voturi în alegerile legislative desfăşurate duminică în Ungaria, arată primele rezultate parţiale anunţate oficial după numărarea a 69,1% din voturi, potrivit Reuters.

Fidesz ar obţine majoritatea în Parlamentul Ungariei, astfel că Viktor Orban se îndreaptă spre cel de-al treilea mandat consecutiv de prim-ministru.

Partidul lui Viktor Orban ar urma să deţină 134 de mandate după numărarea a 74.6% din voturi, potrivit Biroului electoral, scrie The Guardian.

Potrivit The Guardian, Jobbik ar fi câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 11,85%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS