Acasa InternationalExterne Orban i-a propus lui Putin să declare un armistițiu imediat

Orban i-a propus lui Putin să declare un armistițiu imediat

scris de Misu Andrei
63 afisari

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri că i-a sugerat preşedintelui rus Vladimir Putin să declare un armistiţiu imediat în Ucraina şi l-a invitat să participe personal la discuții de pace cu liderii ucrainean, francez şi german, informează Reuters.

Răspunsul lui Putin la invitația lui Orban a fost „pozitiv”, a precizat prim-ministrul Ungariei, dar președintele rus a spus că întâlnirea va avea loc doar cu anumite condiții.

Premierul ungar a dat asigurări că şeful statului rus a avut iniţiativa acestui apel telefonic, după ce l-a felicitat deja pentru a patra sa victorie în alegerile legislative care au avut loc duminică.

Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene (UE) şi a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), nu l-a condamnat explicit pe Vladimir Putin de la declanşarea ofensivei militare ruse, chiar dacă ea a condamnat invazia rusă.

„Ceea ce este sigur e că noi nu vom trimite arme Ucrainei. Noi nu vom ceda presiunii pentru a extinde sancţiunile la petrolul şi gazul rusesc”, a insistat Viktor Orban.

Întrebat cu privire la oraşul ucrainean Bucha, din nord-vestul Kievului, unde zeci de cadavre au fost descoperite săptămâna trecută, Orban s-a delimitat de valul de condamnări ale ţărilor occidentale, scrie Agerpres.

„Cred că trebuie examinate toate atrocităţile, noi trăim într-o epocă de manipulare masivă”, a afirmat el, cerând o anchetă „independentă şi echitabilă” şi îndemnând la protejarea civililor „cu orice preţ”.

Kremlinul a anunţat la rândul său într-un comunicat că Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban, despre organizarea de negocieri între Rusia şi Ucraina

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult