Acasa InternationalExterne Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, Premiul Nobel pentru Pace

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, Premiul Nobel pentru Pace

scris de M.A.
45 afisari

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a câştigat vineri Premiul Nobel pentru Pace 2013, conform anunţului formulat de Comitetul Nobel.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, Premiul Nobel pentru Pace

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, Premiul Nobel pentru Pace

Conform comunicatului, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a câştigat prestigiosul premiu pentru „eforturile susţinute depuse în vederea eliminării armelor chimice„. OIAC, care are un rol cheie în desfiinţarea arsenalului chimic sirian, figura printre marii favoriţi ai Premiului Nobel pentru Pace.

OIAC nu a primit premiul pentru activitatea sa din Siria, a subliniat preşedintele Comitetului Nobel, Thorbjorn Jagland, relatează CNN. „Ci pentru eforturile sale de lungă durată de eliminare a armelor chimice şi pentru că în prezent suntem aproape de a ne atinge scopul şi de a elimina o întreagă categorie de arme de distrugere în masă. Va fi un moment important în istorie, dacă vom ajunge acolo”, a adăugat el.

Organizaţia, cu sediul la Haga, a fost înfiinţată în 1997 pentru a pune în aplicare Convenţia privind interzicerea armelor chimice, semnată la 13 ianuarie 1993. Convenţia privind interzicerea armelor chimice, din 1993, a contribuit la distrugerea a aproximativ 80 la sută din arsenalul chimic la nivel mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult