Acasa InternationalExterne Osama ben Laden trădat de una dintre soţiile sale geloase?

Osama ben Laden trădat de una dintre soţiile sale geloase?

scris de Marius Bâtcă
0 afisari

Osama ben Laden a fost predat americanilor de una dintre soţiile sale, potrivit unui fost general pakistanez.

Osama Bin LadenLiderul reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, senil şi abandonat de Al-Qaida, a fost trădat americanilor de una dintre primele soţii, geloasă pe cea mai tânără dintre soţiile cu care acesta trăia izolat la Abbottabad, este teza avansată, la finalul unei lungi anchete, de un fost general pakistanez, informează Mediafax.

Shaukat Qadir, un general de brigadă în retragere, a anchetat timp de opt luni. Beneficiind de relaţii la cel mai înalt nivel al armatei, Qadir a putut vizita complexul, înainte să fie demolat în februarie, şi a putut discuta cu agenţi care le-au interogat pe soţiile lui ben Laden, arestate în urma operaţiunii americane.

El a ajuns la o teorie interesantă. Osama ben Laden, marginalizat şi minimizat, ar fi fost victima unui complot Al-Qaida, care s-a folosit de una dintre soţiile sale pentru a-i pune pe americani pe urma sa.

Teoria lui Qadir nu este însă susţinută cu probe. În plus, ea este afectată de o umbră de îndoială cu privire la imparţialitatea sa, fostul general disculpând aproape total armata pakistaneză, acuzată că a închis ochii toţi anii în care acesta s-a aflat la Abbottabad, un oraş de garnizoană de lângă Islamabad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult