Acasa InternationalExterne Osama bin Laden, înmormântat în mare

Osama bin Laden, înmormântat în mare

scris de M.A.
7 afisari

Cadavrul lui Osama bin Laden a fost înmormântat în mare, trupul său neînsufleţit fiind tratat potrivit tradiţiei islamice, a declarat un oficial american pentru CNN.

Inmormantare in mare (skateboard.com.au)

Inmormantare in mare (skateboard.com.au)

Cadavrul liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost identificat cu ajutorul recunoaşterii faciale şi altor metode, a declarat un alt oficial american, pentru acelaşi post de televiziune. Oficialul a declarat că era clar pentru forţele de asalt că acest cadavru se potriveşte descrierii lui Osama bin Laden, dar au folosit „tehnica recunoaşterii faciale, între altele, pentru confirmarea identităţii” acestuia. Un oficial din cadrul serviciilor de securitate a declarat că au existat confirmări multiple că acest cadavru este al lui bin Laden. El nu a putut preciza însă dacă au fost efectuate teste ADN.

Clădirea de trei etaje din Abbotabad unde a fost localizat Osama bin Laden se află la circa 100 de kilometri de Islamabad, au declarat surse oficiale americane, precizând că operaţiunea s-a soldat şi cu moartea altor patru persoane, relatează CNN, citat de Mediafax. „O echipă americană redusă” a fost implicată în operaţiunea de la Abbotabad, au precizat sursele citate, fără a putea confirma prezenţa unor membri ai forţelor armate la faţa locului. O altă sursă oficială a precizat că bin Laden a opus rezistenţă şi a fost ucis într-un schimb de focuri. O sursă din cadrul Congresului american a declarat că liderul terorist a fost împuşcat în cap.

Unul dintre fiii lui bin Laden, ucis. Un elicopter american, prăbuşit

În confruntări au mai fost ucişi încă trei bărbaţi şi o femeie folosită ca scut uman, însă nu au fost înregistrate victime în rândurile americanilor prezenţi la faţa locului, au precizat sursele citate. Printre victime s-ar afla şi unul dintre fiii săi, alţi doi bărbaţi, probabil mesageri folosiţi de liderul al-Qaida, şi o femeie care îl proteja pe unul dintre bărbaţi, au precizat sursele citate. Alte două femei au fost rănite în urma atacului asupra reşedinţei unde se adăpostea bin Laden şi unde se aflau mai multe femei şi copii. Echipa americană a fost prezentă în zona clădirii – de opt ori mai mare decât cele din jur – timp de circa 40 de minute. În timpul raidului, un elicopter american s-a prăbuşit, ca urmare a unei defecţiuni tehnice, au afirmat sursele citate, adăugând că aparatul de zbor a fost distrus în urma incidentului. Pakistanul a confirmat, luni, că Osama bin Laden, a fost ucis în cursul unei operaţiuni desfăşurate „direct” de forţele americane pe teritoriul său, conform angajamentului Washigntonului de a-l ucide sau captura oriunde în lume.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult