Acasa InternationalExterne OSCE: Libertatea presei este in pericol in majoritatea statelor europene

OSCE: Libertatea presei este in pericol in majoritatea statelor europene

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Libertatea presei este amenintata in majoritatea statelor europene, avertizeaza raportul anual pe aceasta tema al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.

Potrivit EUobserver, documentul publicat joi aminteste o serie de incidente din state ca Franta, Italia si Grecia, subliniind ca “libertatea de exprimare este pusa sub semnul intrebarii si atacata din multe parti, (…) amenintarile manifestandu-se prin metode traditionale, (…) dar si prin noile tehnologii de restrictionare a fluxului de informatii si a pluralismului media”.

Concret, raportul aminteste de legile din Italia si Estonia, care ar putea obstructiona jurnalismul de investigatii si care, in anumite cazuri ar putea obliga ziaristii sa-si dezvaluie sursele, precum si de initiativa legislativa a parlamentului ungar ce vizieaza modificare modului de functionare al institutiilor media. Printre statele criticate se regasesc si Serbia, Franta – unde presedintele Nicolas Sarkozy este directorul televiziunii publice, Grecia, Turcia si Germania, OSCE exprimandu-si speranta ca aceasta din urma va adopta o lege care sa protejeze ziaristii de investigatie.

Interesant este faptul ca Romania, alaturi de alte 30 de state membre ale organzatiei, nu figureaza in acest raport.

0 comentariu

Viorica Ianc 14-04-2010 - 13:55

Am citit ca Mihail a spus, fiind intr-o
manastire ( biserica catolica ) ca este
un om credincios.
Daca va inplini 80 de ani si se gandeste
la moarte, sau poate dormi cu Constiinta
inpacata este necesar sa Stie ca in decem-
brie `89 au fost ucisi vreo 1000 si ceva
de nevinovati!
iliescu este un liber cugetator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS