Acasa InternationalExterne OSDO: Bilanțul conflictului din Siria – Peste 180.000 de persoane ucise

OSDO: Bilanțul conflictului din Siria – Peste 180.000 de persoane ucise

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului  (OSDO) a publicat joi, 21 august, un bilanț potrivit cǎruia peste 180.000 de persoane au fost omorȃte ȋn conflictul de peste 3 ani din Siria.

OSDO: Bilanțul conflictului din Siria – Peste 180.000 de persoane ucise

Ȋn realizarea acestui raport ONG-ul nu a prezentat un bilanţ separat pentru rebeli şi combatanţii din cadrul grupării SI, foşti aliaţi în lupta împotriva Damascului, deveniţi inamici. Astfel, printre morţi figurează şi 58.805 civili, între care 9.428 de copii şi 6.036 de femei, potrivit acestui ultim bilanţ care include victimele înregistrate până la 20 august. De asemenea, 66.365 de membri ai armatei şi miliţiilor siriene proregim au fost ucişi, dar şi 49.699 de rebeli şi jihadişti străini, între care membri ai grupării radicale Statul Islamic (SI). Totodatǎ, cel puţin 16.855 de străini fac parte din rândul victimelor înregistrate de partea rebelă.

De partea loialistă, ONG-ul enumeră 40.438 de militari din cadrul armatei regulate, 25.927 de membri ai miliţiilor siriene proregim, 561 de combatanţi ai mişcării libaneze Hebollah şi alţi 1.854 de străini veniţi să lupte pentru Bashar al-Assad. Mai mult, 2.931 de victime nu au putut fi identificate, potrivit OSDO, care precizează că bilanţul numărului victimelor înregistrate de ambele părţi probabil este mult mai grav.

OSDO a mai menționat activitatea de documentare a deceselor este una foarte dificilǎ dat fiind faptul cǎ „cele două părţi încearcă să ascundă date legate de pierderile reale” Potrivit mediafax, conflictul care durează de peste trei ani în Siria a forţat aproape jumătate din populaţie să fugă de acasă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult