Acasa InternationalExterne Oslo. Încă un suspect. Explozibil – 6 tone de îngrăşăminte?

Oslo. Încă un suspect. Explozibil – 6 tone de îngrăşăminte?

scris de M.A.
3 afisari

Pentru masacrul din Utoya, poliţia norvegiană ia în calcul un al doilea suspect. 6 tone de îngrăşăminte au fost cumpărate de principalul suspect.

Atentatul de la Oslo - 6 tone de ingrasaminte (foto nrk.no)

Atentatul de la Oslo - 6 tone de ingrasaminte? (foto nrk.no)

Poliţia l-a arestat deja pe Anders Behring Breivik, primul suspect, în cadrul unor cercetări preliminare privind carnagiul de pe insulă şi atacul din capitala Oslo, în care şi-au pierdut viaţa 91 de persoane.

Există martori care au declarat poliţiei că două persoane erau implicate în masacrul de pe insulă. Poliţia este acum în căutarea celui de-al doilea suspect, transmite agenţia norvegiană NTB.

Agenţia precizează că se pare că cel de-al doilea suspect nu era deghizat în poliţist. Primul suspect purta o uniformă cu însemnele poliţiei norvegiene, scrie Agerpres.

Anders Behring Breivik a cumpărat 6 tone de îngrăşăminte, la începutul lunii mai. „I-am vândut 6 tone de îngrăşăminte, ceea ce constituie o comandă relativ standard”, a afirmat Oddny Estenstad, purtătoare de cuvânt a Centralei de achiziţii agricole. Ea nu a vrut să precizeze natura produselor furnizate.

Unul cele mai cunoscute îngrăşăminte, azotatul de amoniu, într-un amestec special, poate deveni un explozibil extrem de puternic. Substanţa a fost folosită în multe atentate, cu efecte devastatoare, în întreaga lume.

Efectele exploziei  la Oslo (nrk.no)

Efectele exploziei la Oslo (foto: nrk.no)

Prins cu armă albă, lângă premier

Poliţia norvegiană a arestat un tânăr care avea un cuţit în buzunar, sâmbătă, în locul unde sunt reunite persoanele care au scăpat în urma atacului armat de vineri şi unde premierul norvegian Jens Stoltenberg tocmai sosise pentru o vizită, relatează televiziunea publică NRK, citat de Mediafax.

Tânărul a explicat că avea acel cuţit pentru că nu se simţea „în siguranţă”, potrivit unui jurnalist al NRK prezent în apropierea hotelului unde s-au adunat persoanele care au scăpat cu viaţă în urma atacului armat de vineri.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult