Acasa InternationalExterne Oslo. Suspect arestat – Norvegian extremist anti-musulman VIDEO

Oslo. Suspect arestat – Norvegian extremist anti-musulman VIDEO

scris de M.A.
1 afisari

Anders Behring Breivik este numele suspectului arestat de poliţia norvegiană, în legătură cu atacul armat de pe insula Utoya.

Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik

Din analiza informaţiilor postate de acesta pe internet, rezultă că acesta „are unele orientări politice care înclină spre dreapta şi anti-musulmane”, susţine un comisar de poliţie norvegian.

Se pare de asemenea că bărbatul arestat ar fi implicat şi în atentatul cu bombă din Oslo.

Televiziunea norvegiană TV2 arată că Anders Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, arestat pentru atacul armat de vineri din Insula Utoya, este apropiat de mediile de extremă-dreapta şi avea două arme înregistrate pe numele său, între care o puşcă automată.

Aceste informaţii nu au fost confirmate de poliţie, care refuză de asemenea să confirme identitatea suspectului, vehiculată în presă, tansmite realitatea.net.

Totuşi, comisarul de poliţie Sveinung Sponheim a afirmat pentru postul public de televiziune NRK, că elementele postate de suspect pe Internet sugerează că acesta „are unele orientări politice care înclină spre dreapta şi antimusulmane, dar este prea devreme pentru a spune dacă acesta a fost un motiv pentru gestul său”, a declarat

Explozia uneia sau a două bombe de mare putere în apropiere de sediul Guvernului norvegian şi atacul armat de pe o insulă din împrejurimile oraşului Oslo par să fie un atac concertat pentru a lovi regatul scandinav în inima sa.

Explozibili nedetonaţi au fost găsiţi pe insula Utoya, unde suspectul a deschis focul asupra participanţilor la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a partidului laburist, aflat la putere în Norvegia, a anunţat comisarul Sponheim.Conform acestuia, explozia din apropierea sediului Guvernului s-a soldat cu şapte morţi şi nouă răniţi grav.

Potrivit presei norvegiene, care vorbea anterior de 87 de morţi, se pare că numărul victimelor a urcat la 91.

Suspectul purta un pulover inscripţionat cu sigla poliţiei când a fost arestat, după atac, dar el nu a lucrat niciodată pentru aceasta, potrivit comisarului.

4 comentarii

Ciu Huhu 23-07-2011 - 10:57

91 de morti!? Individul e nebun! A putut omori 91 de oameni?
Nu pot sa cred ca un nebun poate omori singur asa multi oameni!

YAAKOV 23-07-2011 - 20:44

E mult si daca omori un singur om !

Mie imi pare rau si de animale si sunt impotriva vanatorii si pescuitului. Omenirea mai are de parcurs un drum lung pana cand tehnologia ii va permite sa se hraneasca fara sa fie nevoie sa omoare animale.

urbos 23-07-2011 - 20:50

Dar carnivorele ce trebuie sa faca?

YAAKOV 23-07-2011 - 20:46

Dezaxatii astia s-au tampit si de la jocurile pe calculator, ca sunt extrem de violente. Ar trebui sa fie interzise jocurile cu violenta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult