Acasa InternationalExterne Ostatic american răpit în urmă cu doi ani de Al Qaida, eliberat

Ostatic american răpit în urmă cu doi ani de Al Qaida, eliberat

scris de D.S.S.
6 afisari

Theo Peter Curtis, un cetățean american răpit în urmă cu doi ani de filiala Al Qaida în Siria, a fost eliberat duminică, a anunțat secretarul de stat John Kerry într-un comunicat, citat de AFP.

Theo Peter Curtis

Theo Peter Curtis

Tânărul american, descris de o sursă americană ca un cercetător originar din Massachusetts (nord-estul SUA), a fost răpit de Frontul Al-Nosra, dar răpirea a fost ținută secretă. Eliberarea sa a fost facilitată de ONU și a avut loc duminică pe platoul Golan la 18.40 ora locală unde a fost predat „căștilor albastre”, a declarat ONU. Ea a fost anunțată după ce jurnalistul american James Foley a fost decapitat într-un videoclip difuzat în urmă cu câteva zile de jihadiștii Statului Islamic (SI).

„După o săptămână marcată de o tragedie de nedescris, suntem recunoscători să aflăm că Theo Curtis se întoarce acasă după atât de mult timp în ghearele Frontului Al-Nosra”, a declarat secretarul de stat John Kerry. După un control medical, Curtis a fost predat unor reprezentanți ai guvernului SUA, a adăugat ONU.

Eliberarea sa a fost făcută publică de canalul din Qatar Al-Jazeera, care a precizat că la punerea în libertate a contribuit Qatarul. Potrivit Al-Jazeera, americanul a dispărut în apropierea frontierei dintre Turcia și Siria în toamna anului 2012. „Americanii sunt fericiți să împărtășească bucuria și ușurarea resimțită de familia lui Theo”, a salutat Susan Rice, consilierul lui Barack Obama pentru securitate națională.

În videoclipul ce arată decapitarea lui James Foley, un jidahist al SI amenință să execute un alt jurnalist american Steven Sotloff, 31 de ani, dacă președintele Obama nu oprește loviturile aeriene în Irak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult