Acasa InternationalExterne Pactul pentru euro, pe agenda Consiliului European de primăvară

Pactul pentru euro, pe agenda Consiliului European de primăvară

scris de D.S.S.
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară de la Bruxelles.
Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, principalele subiecte de pe agendă vizează problematica economică, evoluţiile din vecinătatea sudică a Uniunii Europene şi evenimentele din Japonia.
Consiliul europeanŞefii de stat şi de guvern vor adopta un pachet global de măsuri pentru consolidarea guvernării economice în Uniune şi a stabilităţii zonei euro, precizează comunicatul. Printre elementele principale ale pachetului economic se numără adoptarea deciziei privind instituirea mecanismului financiar european de stabilitate şi iniţiativa privind instituirea Pactului pentru euro, în vederea creşterii competitivităţii UE.
În ceea ce priveşte vecinătatea sudică a Uniunii, Consiliul European va discuta, potrivit comunicatului de presă, măsurile concrete de sprijin pentru statele din regiune. De asemenea, şefii de stat şi de guvern vor aborda impactul evenimentelor din Japonia, în special cu privire la securitatea nucleară.
Totodată, în marja Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult