Acasa InternationalExterne Pakistanul blochează trecerea convoaielor NATO

Pakistanul blochează trecerea convoaielor NATO

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Pakistanul a bolcat temporar, joi, trecerea convoaielor de aprovizionare ale NATO prin posturile de la frontiera cu Afganistanul, după ce a acuzat forţa internaţională că a ucis trei militari pakistanezi într-un raid cu elicoptere, informează Mediafax.

„Am suspendat trecerea convoaielor de aprovizionare a NATO pentru moment, din motive de securitate”, a declarat un reprezentant al corpului militar al gărzilor de frontieră, sub acoperirea anonimatului.

Alţi doi ofiţeri de la postul de frontieră Torkham, din cunoscuta strâmtoare Khyber, au confirmat informaţia prin telefon.

Strâmtoarea Khyber este principala axă rutieră de aprovizionare pentru Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO, care luptă împotriva talibanilor în Afganistan.

Militarii pakistanezi au acuzat forţa NATO din Afganistan că a ucis trei soldaţi joi, într-un raid cu elicoptere care au trecut frontiera, al patrulea incident de acest gen în mai puţin de o săptămână, iar Alianţa Nord-Atlantică a anunţat o anchetă.

„Joi dimineaţă, într-un atac neprovocat, elicoptere ale NATO au pătruns în spaţiul nostru aerian şi au vizat un post militar al corpului de grăniceri, omorând trei soldaţi şi rănind alţi trei”, a declarat un oficial militar de rang înalt.

Atacul a avut loc în satul Mandati Kandaw, în apropierea frontierei afgane, în districtul tribal Kurram, din zona provinciei afgane Paktya.

„Elicoptere ale NATO au făcut o incursiune până la cinci kilometri în spaţiul aerian pakistanez”, a precizat una dintre surse.

Într-un comunicat, Forţa NATO (ISAF) de la Kabul a recunoscut că aparatele sale au deschis focul asupra „unui grup de insurgenţi care încercau să tragă focuri de mortieră asupra unei baze a coaliţiei” la Dand Patan, în provincia Paktya.

„Echipajul a raportat că nu a intrat în spaţiul aerian pakistanez şi crede că poziţia insurgenţilor era pe teritoriul afgan”, continuă ISAF.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS