Acasa InternationalExterne Pakistanul, cea mai mare ameninţare pentru Afganistan

Pakistanul, cea mai mare ameninţare pentru Afganistan

scris de M.A.
5 afisari

Pakistanul este „principala ameninţare pentru Afganistan”, a apreciat într-un discurs susţinut marţi, la Chicago, senatorul republican Mark Kirk.

righttruth.typepad.comi

foto: righttruth.typepad.comi

Senatorul a efectuat de curând, în calitate de ofiţer în rezervă, un turneu de două săptămâni în Afganistan.

Pakistanul a devenit principala ameninţare pentru Afganistan. Serviciile secrete pakistaneze reprezintă cel mai mare pericol pentru Guvernul afgan”, a declarat senatorul de Illinois, transmite Mediafax.

„Este de asemenea o ameninţare enormă pentru trupele americane. Să fie clar: numeroşi americani au murit în Afganistan din cauza ISI (serviciile secrete pakistaneze)”, a subliniat el.

Kirk a adăugat că al-Qaida rămâne „înarmată şi periculoasă”. Dar în opinia sa, reţeaua Haqqani, o organizaţie afiliată talibanilor şi activă în Afganistan, reprezintă „noua faţă de terorismului” şi a devenit „forţa cea mai periculoasă, fatală şi canceroasă în Afganistan„.

Senatorul, care este ofiţer în rezervă al Marinei specializat în spionaj, a afirmat ulterior că reţeaua Haqqani beneficiază de sprijinul serviciilor secrete pakistaneze. „Declaraţiile Guvernului pakistanez care susţin contrariul sunt minciuni”, a apreciat Kirk.

El a cerut „regândirea” ajutorului pentru Pakistan, apreciind că acest lucru „pare naiv în cel mai bun caz şi contraproductiv în cel mai rău caz”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult