Acasa InternationalExterne Pal Schimitt, investit ca presedinte al Ungariei

Pal Schimitt, investit ca presedinte al Ungariei

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Noul presedinte conservator al Ungariei, Pal Schmitt, fostul sef al Comitetului National Olimpic, si-a preluat vineri prerogativele in timpul unei ceremonii la Palatul prezidential Sandor din Budapesta, informeaza Agerpres.

In calitate de presedinte, voi lucra pentru ca tara sa adopte legile ce servesc populatia”, a declarat el in curtea interioara a palatului, sub o panza de cort instalata pentru a-i proteja de ploaie pe cei aproximativ 300 de invitati, membri ai corpului diplomatic, ministri, reprezentanti ai partidelor politice, ai artelor si ai comunitatilor religioase, prezenti la ceremonie.

Parlamentul ungar l-a ales la 29 iunie 2010. pe Pal Schmitt, de 68 de ani, in postul de sef al statului, cu voturile partidului conservator Fidesz al primului ministru Viktor Orban, care dispune de o majoritate de doua treimi in legislativ. Schmitt a demisionat din Fidesz la scurt timp dupa votul legislativului.

Opozitia socialista si presedintele la sfarsit de mandat, Laszlo Solyom, nu au asistat la ceremonia de vineri. Daca functiile presedintelui Ungariei sunt in principal onorifice, el este totusi seful fortelor armate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult