Acasa InternationalExterne Palestina. Cererea privind aderare la ONU, înmânată

Palestina. Cererea privind aderare la ONU, înmânată

scris de M.A.
145 Afisari

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, i-a înmânat vineri cererea de aderare a statului palestinian la ONU secretarului general, Ban Ki-moon.

Palestina-Cererea privind aderare la ONU inmanata (un.org)

Palestina-Cererea privind aderare la ONU inmanata (fotoŞ un.org)

Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui Abbas, Nabil Abou Roudeina, informează AFP, preluată de Agerpres.

Abbas a adus cererea într-un plic cu stema palestiniană, cu puţin timp înainte de discursul său în plenul Adunării Generale a ONU, de la New York.

Cererea palestiniană reflectă o pierdere a încrederii după 20 de ani de negocieri de pace eşuate sprijinite de SUA, principalul aliat al Israelului, şi o intensificare a îngrijorărilor privind continuarea de către Israel a colonizării pe teritoriul pe care palestinienii îl doresc ca stat, notează Reuters.

1 comentariu

Karl 24-09-2011 - 17:27

In poker se numește mâna moartă. Nici Israelul nici Palestinieni nu vor pace sau rezolvarea status quo-lui. Imense ajutoare financiare alocate acestei zone vor fi pierdute daca se va ajunge la pace si stat palestinian. Israelul are peste 600 de arme nucleare moderne si se poate apara f.bine de jocheii de camile.Teritoriile in discuție au fost punctul de plecare a nenorocirilor de peste 2,000 de ani. Să fim serioși dar primii zioniști au fost conducătorii Germaniei din ’40. Mai marii vremii au ajuns la idea că evreii trebuie sa aibă o tară a lor si nu să se reverse în alte țări. Unul din motivele principale este eternul „you don’t like it here? GO TO YOUR FUCKING COUNTRY” – Interese straine locuitorilor arabi si evrei din zona au creat „reprezentanti” ce mențin terorismul – in anii ’70 internaționala comunistă a creat PLO.– Westul + SUA + Israelul au creat in ’72 o organizație ce trebuia să anihileze PLO– cu numele de HAMAS care mai tarziu s-a depărtat de cei ce au creat-o. Apoi vin interesele Iranului ce este in permanență luptă cu sauditii pt prețul petrolului. Nu se bate nimeni in Dahomey sau Argentina pt ca nu au petrol.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult