Acasa InternationalExterne Palestinienii acuză SUA de eşecul tratativelor de pace cu Israelul

Palestinienii acuză SUA de eşecul tratativelor de pace cu Israelul

scris de Ziua Veche
2 afisari

RamallahAutoritatea palestiniană de la Ramallah a cerut comunităţii internaţionale să-şi intensifice eforturile pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, transmite RRA.


Consilierul politic al preşedintelui palestinian, Nimer Hammad, a declarat că administraţia americană nu vrea sau nu poate să exercite presiuni asupra Israelului, nereuşind să obţină îngheţarea construcţiilor în aşezările evreieşti. El a cerut cvartetului internaţional să se implice mai mult pentru rezolvarea crizei în care se află procesul de pace.

Israelul a anunţat că va continua să colaboreze cu Statele Unite pentru reluarea tratativelor directe cu palestinienii.

Luni va sosi în regiune emisarul Washingtonului, George Mitchell. Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a declarat că atât israelienii, cât şi palestinienii, sunt vinovaţi de eşecul convorbirilor directe relansate în luna.

0 comentariu

Elvira Maciuca 27-04-2010 - 14:42

Nu asi fi scris daca num-i aduceam aminte de Basarabia cind am avut un baiat la noi cind am deschis o carmangerie la benzinaria noastra si il chema Tcaciuc Musuroi. Iera moldovean de al nostru din Basarabia si vorbea ca si noi cu accient. La dat al meu la scoala de a platit patru ani si mai bine ca sa se faca om si a fost cuminte si ascultator bine ctrescut deacasa. Acuma este instalator la apartamentele noastre si nu iese din cuvintul nostru. El ne mai spune ce e pe acolo cum a fost cu comunistii. E bine ca s-a trezit si domnul Basescu eu nu la-m ales dar vad ca e totusi bun si a invitat pe moldoveni la el ca sa se vada ca nu suntem straini si daca vorbim aceleasi limbe sa stie toti strainii ca suntem de un neam si de o tara. Daca vine Basarabia la noi o sa fie mai bine ca vin cu bogatile lor iar cu ale noastre o sa iesim din probelemele actuale de care scrie si ziarele si la televizor.

Pribeagul 27-04-2010 - 17:27

Esti o floricica! Mi-amintesti de forumistele nostime de la Ziua, aparute pe forum in preajma alegerilor si disparute dupa, odata cu Ziua.

Inteleg ca esti specialista in pictura. Avem nevoie de cineva care sa faca recenzia picturilor pezentate de Cristinel. Cred ca esti potrivita. Face acest lucru un vietnamez, gelos pe Huhu Ciu, dar o parere avizata, in plus, nu strica.

[quote name=”Elvira Maciuca”]E bine ca s-a trezit si domnul Basescu eu nu la-m ales dar vad ca e totusi bun si a invitat pe moldoveni la el ca sa se vada ca nu suntem straini si daca vorbim aceleasi limbe sa stie toti strainii ca suntem de un neam si de o tara.[/quote]

Esti sigura ca noi si moldoveni „vorbim aceleasi limbe”? Toti imprejurul nostru zic ca ei sunt altfel si vorbesc o limba moldoveneasca.

Elvira Maciuca 27-04-2010 - 17:39

Domnule Pribeagul eu am avut un lucrator la benzinaria mea si il chema Tcaciuc Musuroi de undeva din Balti parca spunea ca era si vorbea cu noi ca si cum vorbesc eu cu dumneata. tot romaneste vorbea ca si noi. Nu era ca sa zici ca vorbeste ruseste sau ungureste. Spuneam noi benzina si el zicea la fel. Nicio diferenta. Si el spunea ca moldovenii invatau la scoala tot romaneste ca si noi la limba romana si gramatica. Numai ca eu scriau pe ruseste dar citeau pe romaneste. Toti stim ca si noi si moldovenii din Basarabia tot romani sintem pe veci daca nu ar fi rusii care au fost avari ca sa ia bogatile din Basarabia pentru plata de razboi din 1944. Acuma n-ui mai puate tine pe moldoveni ca vor la ei acasa si au probleme ca ale noastre dar suntem frati n-ui asa? Eu am tablouri in toata casa si ma pricep sa le aleg in fonctie de perdele si de culoarea de pe pereti ca trebuie sa se armonizeze cu tuate. Imi place sa discut despre tablouri si sa le apreciez la valoarea lor. Ma pricep foarte bine si cind ma duc la vrio consintie eu pun pretul care il vreau si nu zice nimeni nimic. Si imediat imi dau seama daca un tablou e valoros sau vreo copie de fotograf.

jan dinu 27-04-2010 - 18:02

Aveti deschise toate inimile
neamului ce asteapta impreunarea
in vesnicie precum a zis cindva
poetul national Eminescu :
De la Nistru pin-la Tisa !…
(E neamul lui Buerebista )…!
La Multi Ani – la dumneavoastra – acasa !

Jan Dinu -USA

SpataruldeCet.Alba 27-04-2010 - 23:22

Pe al nostru tricolor e scris :
Re-Unire ! Basarabia si Bucovina de Nord vor la ele acasa !

Elvira Maciuca 28-04-2010 - 01:51

Pina la urma am avut dreptate de cea-m spus ca Romini si moldoveni tot romini sunt. Pe presedintele din Moldova o s-al faca presedinte de senator si restul o-r sa devina senatori de Bucuresti si o-r sa vina sa stea in capitala. Granitele nici nu mai sint decit de fatada ca sa nu se zica ca nu sunt dar cine le mai baga in seama? O-r sa faca emisiuni la teve si Diaconescu o sa deie in derect pe moldoveni cu muzica lor populara care este ca a noastra dar nu ca la olteni ci ca la Iasi si Bacau mai altfel. Pina la urma na-re ce sa le faca la uameni ca sa se uniasca ca si unguri se folosesc de acest prilej ca s-asi traga si ei Transilvania ca cred ei ca e momentul de uniri daca l-ea mers la romani o sa le mearga si la ei. Dar nu. Romani din Transilvania ramin tot la noi ca nu e unguri si vorbesc numai cind vor ungureste dar ei tot romaneste asculta la teve si la rdiourile lor de acasa. Stiu pprecis ca am rude la Covasna si la Arad. Cind o sa fie Rominia asa cum era o data va fi si mai multa hotie? Ca daca ne unim nu o sa ne mai furam intre noi ca suntem frati si Vadim o sa faca poezi si poporul o sa plinga pe stadion.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult