Acasa InternationalExterne Papa, întâmpinat în Mexic de peste 600. 000 de oameni

Papa, întâmpinat în Mexic de peste 600. 000 de oameni

scris de A.B.
4 afisari

Cu ocazia primei sale vizite în Mexic, Papa Benedict al XVI-lea a fost întâmpinat de peste 600.000 de oameni.

Pe cei aproximativ 35 km distanţă dintre aeroportul din Silao şi Colegiul Fecioarei din Miraflores, unde Papa îşi va petrece noaptea, în oraşul Leon, o mulţime densă şi entuziastă l-a întâmpinat pe Benedict al XVI-lea cu steaguri galbene şi albe ale Vaticanului şi cu afişe care erau inscripţionate cu mesajul „Semper fiel” (Întotdeauna Credincios).

Papa Benedict al XVI-lea a fost profund impresionat de prezenţa mare şi expresia de bucurie a poporului, el şi-a exprimat aprecierea pentru participarea lor cu inimă si suflet”, a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, citând „surse semi-oficiale”. Regiunea Leon este una dintre cele mai catolice regiuni din Mexic, iar Ioan Paul al II-lea nu a făcut nici o vizită aici în timpul celor cinci deplasări în această ţară.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a menţionat că Papa a suportat bine cele 14 ore cât a durat zborul din Roma până în Leon, el având vârsta de aproape 85 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult