Acasa InternationalExterne Paradă militară în Coreea de Nord. Care e scopul

Paradă militară în Coreea de Nord. Care e scopul

scris de M.I.
3 afisari

Coreea de Nord sărbătoreşte, joi, 70 de ani de la naşterea liderului său defunct Kim Jong-il, printr-o paradă militară de amploare în capitala nord-coreeană Phenian.

Paradă militară în Coreea de Nord. Care e scopul

Parada militară din capitala nord-coreeană marchează cea de-a 70-a aniversare a lui Kim Jong-il, fostul lider coreean. Scopul ceremoniei ce a avut loc joi la Phenian este de a demonstra loialitatea marinei, forţelor terestre şi aeriene faţă de Kim Jong-il şi fiul acestuia, noul lider nord-coreean, se precizează în cadrul unei televiziuni coreene, transmite RRA. Kim Jong-il a decedat pe 17 decembrie la vârsta de 69 de ani după ce a condus Coreea de Nord timp de 17 ani.

Fiul său cel mai mic, Kim Jong-un, care nu a împlinit încă 30 de ani, l-a succedat. Parada, care nu a inclus armament greu, s-a desfăşurat în piaţa din faţa Palatului memorialului Kumsusan, din Phenian. În semn de omagiu faţă de liderul defunct şi tatăl său, fondatorul Coreei de Nord, palatul a fost redenumit Palatul Kumsusan al Soarelui. Kim Jong-un a asistat la paradă îmbrăcat cu o haină neagră groasă, pe fondul temperaturii de circa zero grade.

Coreea de Nord, care se confruntă în mod regulat cu penurii alimentare, deţine a patra armată din lume ca efective, cu 1,2 milioane de soldaţi.  Ofiţerii săi fac parte din clasa privilegiată a societăţii.

24 comentarii

Cercul 16-02-2012 - 20:25

O dictatura prin asta se recunoaste, stagiul militar este obligatoriu. Pot sa existe „alegeri libere”, „libertatea presei”, „libera initiativa”, dar aspectul asta nu poate fi camuflat.

Salut 16-02-2012 - 21:09

Mda, asa la repezeala ma gandesc ca in Elvetia trebuie sa fie dictatura…dupa definitia ta.

Tu esti tot d’ala, „elita”, nu-i asa?

urbos 16-02-2012 - 21:21

Adevarul e ca armata obligatorie este o grava incalcare a drepturilor fundamentale si este o reflexie a unui sistem dictatorial.

Salut 16-02-2012 - 21:37

In Elvetia au fost doua referendumuri recente pe tema asta. Ce poate fi mai democratic de atat?

urbos 16-02-2012 - 21:48

Nu conteaza referendumuri care se refera la drepturi fundamentale. E si mai infect sa imbraci un asa abuz in haine „democratice”. Asta e barbarie.
Democratia se refera la respectarea vrerii celor mai multi nu pentru ca sint mai multi(adicatelea ti-o trag in cap la o adica) ci ca sa faci bine alora mai multi, neputand lua decizia contrara, care ar face bine la mai putini.
Asadar majoritatea NU decide soarta altuia, adica sa-l puna la munca silnica, sa-i arda pe rug, sa-i ia banii din buzunar si alte d-astea.
Daca faci referendum sa fie omoriti negri, dupa capu tau o fi democratic.
Intr-o lume civilizata nu se fac referendumuri care implica respecatarea drepturilor si libartatilor fundamentale. Doar la primitivi.
Daca o sa-mi mesteci tarata cu ” ete ba, si elvetienii or fi primitivi”, raspunsul e categoric DA, si asta pentru ca lumea in general se afla pe un nivel de primitivism, iar chestii d-astea cu armate obligatorii si altele sint tot reminiscente ale primitivismului.

Salut 16-02-2012 - 22:20

„Nu conteaza referendumuri care se refera la drepturi fundamentale.”
———————————–
Atunci conteaza mai mult parerea ta despre democratia elvetiana? Eu cred ca fiecare popor are dreptul la propria sa democratie, asa cum o intelege el, avand un grad de maturizare si de exprimare corespunzator.

In ceea ce-i priveste pe elvetieni, sunt convins ca au ajuns sa ia decizii – democratice – in cunostinta de cauza si cu imaginea clara a consecintelor lor. Poate nu se atinge perfectiunea, dar sunt mult inaintea majoritatii popoarelor din punctul asta de vedere.

In plus, sunt comandamente mai mari decat simpla vanturare a unor cuvinte la moda precum „drepturile fundamentale”. Si o stii prea bine. Pana si dreptul la libera circulatie este reglementat de o lege a circulatiei care obliga automobilistii sa mearga pe dreapta.

In rest, la tampenii de genul „daca faci referendum sa fie omoriti negri…” n-am ce sa raspund. E cretinatate „a la Basescu”. Nu degeaba ii suflai intre pene acum cativa ani: „great minds think alike”.

urbos 16-02-2012 - 22:31

Bai nea, tu, ca orice comunist, nu stii ce inseamna, OM, ce inseamna INDIVID, in capul tau e doar o masa informa, pe numele ei gloata, care decide in grup. O turma, un musuroi. Asta e optica primitiva comunista.
A face referendum daca sa omori negri, e la fel cu un referendum in care vrei sa-l pui pe unu cu forta sa se duca in armata, sau sa sapae la canal. Asa ca degeaba faci pe intelighentu ca nu raspunzi.
Cat despre cat ii suflam in pene lui Basescu, vad ca nu te mai vindeci, iar inecpi cu cretinismele date de limitele tale de a intelege lucrusi simple. Esti la fel de retardat ca bietul „costy”.
Du-te dracu de prost, imi mai si pierd vremea cu idioti. Noroc cu tastatura sta, ca nu va poate opri nimeni.

Salut 16-02-2012 - 23:00

Mai baiatule, tu cand vorbesti despre democratie amintesti de un sarpe boa pus sa cante la pian. Nu esti echipat pentru asa ceva, nici mental nici temperamental. Inclusiv dpdv al caracterului.

Realitatea este ca tu ai mai multe asemanari cu Basescu decat oricare dintre forumistii pe care-i injuri. Nu degeaba i-ai suflat intre buci ani de zile (apropos, ce s-a intamplat, nu ti-a convenit ciolanul pe care ti l-a aruncat?).

Iar cele cateva postari de mai sus sunt un exemplu tipic al canaliei schizofrenice auto-denumita „democratica” care esti. In momentul in care argumentatiei tale bolnave i s-au pus in fata fapte concrete, ai inceput cu aluzii si atacuri la persoana.
Mi se rupe de etichetele tale, ramai tot un pupincurist de-al lui Base3scu, asa cum ai fost de prima data.
Vopseaua noua nu schimba nimic.

Si daca nu-ti plac postarile mele, tine-te departe de ele, nu te mai plange ca-ti pierzi vremea. Oricum esti un simplu parazit, n-ai ce vreme sa pierzi.

urbos 16-02-2012 - 23:09

Faci parte din categoria alora care se vede cat se screm sa fie inteligenti. Schimba tactica.
Comparatiile tale sint tampe, si, ca orice imbecil, esti interesat de forma, nu de continut.

urbos 16-02-2012 - 23:15

De remarcat si cum eu sint canalie pentru ca nu vreau sa-l fortez pe altul sa faca ce nu vrea, in timp ce tu, care vrei sa obligi pe un altul sa faca munca silnica, te crezi democrat.
Hai sictir ma gunoi comunist ce esti.

Salut 16-02-2012 - 23:19

Bine mai baiatule. Te anunt cand o sa am nevoie de parerea ta.
Intre timp, dute si te sterge la gurita, ti-a mai ramas putin maro de pe vremurile de demult, cand ii vanturai panzele lui Basescu.

urbos 16-02-2012 - 23:47

Hehe, nu fi ji dan, tine-te de subiect daca vrei sa parlesti, schemele astea sa le incerci acasa. Am vazut ca atunci cand nu mai poti, „ataci” tampenii fara legatura cu subiectu. Daca ai luat-o in bot, macar sa incerci una la coaie, iti spune instinctul de animal. Tipic pentru prosti.

digital 16-02-2012 - 21:14

tu sigur nu ești un cerc cu colțuri?!
am mari dubii că nu ești ”denivelat”….

Cercul 17-02-2012 - 08:21

Populatiei i se spala creierul incepand cu varsta copilariei, cu patriotismul cu apararea bunurilor intregului popor. Ei spun ca a face serviciu militar inseamna intr-ajutorare reciproca. Dar asa zisa proprietate este limitata e taxata de stat, iar unii n-au decat proprietatea asupra muncii. Si defapt proprietatea pe care un individ trebuie sa o apere este cea a lui individuala, cea asupra careia decide direct.
Adevarul un control asupra indivizilor nu se realizarea cu camere video si microfoane ci prin inregimentarea intr-un regim de tip carcera a individului (armata), unde e dresat sa asculte statul si unde presteaza munci pe gratis in favoarea statuluil. Armata e Big Brother.
Daca te uiti pe harta tarilor cu serviciu millitar obligatoriu/ neobgligatoriu, observi bine ca tarile unde armata e obligatorie sunt tarile in care drepturile individului au fost calcate mereu in picioare.

digital 17-02-2012 - 09:14

măi cerc patrlaterizat,dacă nu ești și andrei,mai ai o șansă…
fii antenă și nu mai deturna discuția cu armata obligatorie,că e de domeniul trecutului…
armata este un sistem bine pus la punct și este reprezentat prin niște civili,ca tine dealtfel,dar un pic mai deștepți,care pot fi și civili și militari,pentru că sunt un pic mai deștepți,ceea ce tu nu ești și nu o să poți fi never…
apoi regulile după care funcționează și procedurile după care pun în aplicare modurile de acțiune în situații limită,îi dau posibilitatea de a fi eficientă cu costuri minime și planificate din timp,cu logistică specifică repartizată pentru orice tip de misiuni prevăzute de legile făcute de noi,civilii….de asta pe lăngă faptul că acționează în teatre de op.,sunt puși să intervină în cazuri excepționale și în țară pentru a ajuta populația,în cazuri deosebite,și slavă Domnului,o fac eficient și destul de rapid…
nu dorește nimeni spălarea creierelor cuiva,decât dacă nu ești spălat dinainte,așa cum pari tu că ai fi curat pe creștet…
iar dacă vei continua în ideaa băsistă,că armata care a intervenit în situații de urgență la deszăpeziri de ex.,nu este decât o FIRMĂ DE DESZĂPEZIRE cu angajați îmbrăcați în uniformă militară,cred că-ți meriți cu prisosință apelativul,dobi-toc….

digital 17-02-2012 - 13:49

trimite- satrapului tău iubit,aceste rânduri scrise de un conducător de țară adevărat,care a ținut cu adevărat la Romănia…

* Coroana de oţel, făurită dintr-un tun luat pe câmpul de luptă şi stropit
cu sângele vitejilor mei ostaşi, trebuie să fie depusă lângă mine, purtată
până la cel din urmă locaş al meu şi readusă apoi la palat. Sicriul meu,
închis, va fi pus pe afetul unui tun, biruit (dacă se poate) la Plevna şi
tras de şase cai din grajdurile mele, fără văluri negre. Toate steagurile
care au fâlfâit pe câmpiile de bătaie vor fi purtate înaintea şi în urma
sicriului meu, ca semn că scumpa mea armată a jurat credinţă steagului său
şi şefului sau suprem, care prin voinţa lui Dumnezeu, nu mai este în
mijlocul credincioşilor săi ostaşi. Tunurile vor bubui din toate forturile
din Bucureşti, Focşani şi Galaţi, ridicate de mine, ca un scut puternic al
vetrei strămoşeşti, în timpuri de grele încercări, de care Cerul să
păzească ţara. Trimit armatei mele, pe care am îngrijit-o cu dragoste şi
căreia m-am închinat cu toată inima, cea din urmă salutare, rugând-o a-mi
păstra o amintire caldă. (…)*

*Înălţând rugăciuni fierbinţi către A-tot-Puternicul, ca să ocrotească de-a
pururea România şi să răspândească toate harurile asupra scumpului meu
popor, mă închin cu smerenie înaintea voinţei lui Dumnezeu şi iscălesc cea
din urmă hotărâre a mea. În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului
Duh, Amin. Făcut la Bucureşti , la 14/20 februarie 1899. //CAROL// *
*Am scris şi iscălit cu propria mea mână acest testament, pe două coale,
formând opt pagini, legate cu fir roşu şi am pus sigiliul meu. // CAROL//*

Salut 17-02-2012 - 16:42

@cercul

Incep prin ceea ce spunea un forumist candva: „daca nu-ti platesti armata ta, o platesti pe a altuia”

Exista numeroase discutii pe tema armatei, dezbateri despre formare, dotare, misiuni, etc, dar unde, DIN FERICIRE PENTRU SOCIETATE, indivizi d,astia limitati si frustrati ca tine nu au acces. Nu pentru ca le interzice cineva accesul ci pentru simplul fapt ca nu sunt mobilati intelectual sa inteleaga realitatea si sa proiecteze mental consecintele ideilor lor extremiste. Distractia e ca (,) cu cat sunt mai putin dotati intelectual, cu atat sunt mai vocali; cu cat fac mai mult zgomot, cu atat sunt mai putin luati in seama….ajungand astfel sa-si dea obstescul sfarsit ca pitigoiul cu unghia in gat.

Personal, eu te incurajez sa continui sa-ti postezi idioteniile si frustrarile pe forum si in alte parti, nu de alta, dar daca iti vine vreo idee sa candidezi pe undeva (in Romania posibilitatile sunt nelimitate; daca a ajuns presedinte o canalie absoluta, de ce n-ar ajunge si un idiot absolut un senator, ceva ?) – sa stie oamenii unde sa puna stampila.

Cercul 17-02-2012 - 08:43

@digital cred ca stii ca o caracterista a statelor comuniste sunt organizatiile sponsorizate de stat, in care sunt cuprins toti cetatenii ce nu fac armata.
Orice dictatura mascata poate manipula alegerile, iar publicul spectator sa nu observe manariile lui, dar controlul asupra individului, il realizeaza prin regimul de tip carcera al serviciului militar, unde individului i se spala creierul, si presteaza munci pe gratis in favoarea statului(de fapt a camarilei de la putere).
Nu-i vorba de dreptul de a purta arma, de aparare(care in SUA e garantat individului) ci de servitutea impusa in numele colectivismului.

Cercul 17-02-2012 - 09:07

Armta are si un scop comunist, de nivelare a indivizilor,sa-i faca pe toti indentici, nu conteaza ca unul si-a stricat vederea studiind sa obtina o diploma, in timp ce altul puturos turna pe gat la crasma.
Orice lege trebuie sa aiba in vedere binele individului, pentru ca binele colectivitatii este interesul celor ce manipuleaza. Nici chiar legile naturii nu trebuie acceptate cu seninatate, in caz de boala medicii nu stau pasivi. Iar legile de circulatie sunt ceva mai putin decat niste legi ale naturii, niste reguli concepute de oameni pe masura starii de fapt dictata de nivelul existent al tehnicii. Astazi datorita tehnologiei incorporate, soferul nici numai trebuie sa stie sa parcheze masina.
Iar razboaiele in numele carora se incorporeaza, nu sunt evenimente aparute datorita deciziei aparuta in mintea fiecarui individ al grupului ci sunt sunt decise de conducatori, pentru a-si tine sub control indivizii,sau a jefui.

digital 17-02-2012 - 10:17

măi cercule patrulaterizat,dacă nu ești cumva andrei,mai ai o șansă….

armata este o instituție încadrată într- un sistem militar,dar format din civili,așa ca tine,dar un pic mai deștepți ca tine,deoarece altfel nu ar putea fi și civili și militari în același timp.
trăind în și între aceste două dimensiuni,ei,militarii pot înțelege mult mai bine,anumite procese la care sunt supuși de către societatea pe care o servesc,de aceea ei participă la o multitudine de misiuni care mai de care mai atipice și diversificate…dar tu care ai rămas ancorat în mentalitatea aia comunistoidă nu prea ești familiarizat cu ce se întâmplă acum în sistemul militar,deoarece nu te interesează și nici nu prea pricepi…
reluăm….armata este un sistem eficace și rapid în situații diverse,demonstrate tocmai pe considerentul că este un organism,suplu,coerent și unitar,care converge către un singur scop:îndeplinirea unei misiuni,oricare ar fi ea!atât și nimic mai mult
dacă tu nu ai avea creerul spălat dinainte ai pricepe că nu poți blama armata în stilul băsist,care te caracterizează,atunci când ea participă de ex. la deszăpeziri,ca apoi după un timp,să hăhai ca un ghiolban spunând că militarii fac agricultură sau munci industriale….
tu ești un ideolog utopic,care nu are nici un simț al realităților care-l înconjoară,și nu poți filtra nimic prin sita minții,pentru că ai o singură gaură în ea,iar aceea e uriașă și nu poate reține,nimic….compri?!
de desenat nu pot să-ți desenez….

titi 17-02-2012 - 09:39

Papitoiu asta umflat a studiat in Elvetia,nu stiu ce a
invatat si vazut din democratia de acolo.
S-a intors in tara sa continue un regim barbar
impotriva dreptului uman al poporului sau….
O paiata al unui regim militar absurd……..

titi 17-02-2012 - 09:51

Un cretin de 28 ani studiat in Elvetia si intors cretin in Corea.
Urmeaza o politica barbara de decimare a poporului sau si un pericol
mondial la fel ca cel al Iranului sau dictaturile islamice……

digital 17-02-2012 - 17:07

priviți dragi forumiști,ce a putut produce acest cerc în colțuri…și apoi minunați-vă dacă mai aveți putere….

nemesis 19-02-2012 - 12:18

VOI CARE VA C…… IN CUVINTE AMINTITI-VA CA TRAITI IN ROMANIA SI UITATI-VA IN CE DEMOCRATIE TRAIM ! VA PLACE VIATA PE CARE O DUCETI ??? SI NU UITATI CAND VA DATI CU PAREREA SA PRIVITI SI LA CEL DE LANGA VOI DACA O DUCE ,POATE LA FEL DE BINE CA SI TINE .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult