Acasa InternationalExterne Parlamentul European, gata să condamne Rusia

Parlamentul European, gata să condamne Rusia

scris de M.A.
9 afisari

Parlamentul European va aproba, săptămâna viitoare, o rezoluţie privind presiunile Rusiei asupra ţărilor din Parteneriatul Estic: R Moldova şi Ucraina.

Parlamentul European gata să condamne Rusia

Parlamentul European gata să condamne Rusia (foto: english.ruvr.ru)

Potrivit vicepreședintelui Adunării Parlamentare Euronest, Jacek Saryusz-Wolski, citat de agenția de presă Unian, Uniunea Europeană își va proteja partenerii din Est de acțiunile inacceptabile ale Rusiei, scrie Timpul.md. El a menționat că ultimele evenimente, precum declarația de aderare a Armeniei la uniunea vamală, afirmațiile premierului georgian privind eventualitatea unei aderări, la fel și ”războiul comercial cu Ucraina” și multiplele amenințări la adresa Republicii Moldova, sunt tentative obraznice ale Federației Ruse de a zdruncina Parteneriatul Estic.

Dezbaterile pe această temă vor avea loc joia viitoare în Parlamentul European de la Strasbourg. Parteneriatul Estic este un proiect al Uniunii Europene pentru promovarea democraţiei, reformelor sectoriale, dezvoltării economice şi sociale în fostele republici sovietice Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Georgia, Azerbaidjan și Belarus. Autoritățile de la Chișinău speră să parafeze în luna noiembrie, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, Acordul de asociere la Uniunea Europeană.

4 comentarii

ionel 07-09-2013 - 12:37

I se rupe lui Putin de figurile parlamentului UE! Are petrol, gaze naturale si o armata bine inzestrata. La noi , se chinuie de ani de zile sa cumpere niste rable F16 din anii ’80 si nici cu astea nu se descurca.

andii 07-09-2013 - 20:38

rusia nu este URSS si nu va mai fii. rusia daca devine o GERMANIE NAZISTA MODERNA va pierde si SIBERIA. Europenii mai bine AR OPRI GAZUL SI PETROLUL din rusia si rusii in 10 ani vor cadea economic la jumatate.

digital 07-09-2013 - 20:46

ia zi-i cum să facă focul iarna, sub calorifer sau în mijlocul living-ului?!

Europenii mai bine AR OPRI GAZUL SI PETROLUL din rusia si rusii in 10 ani vor cadea economic la jumatate….

……………………auzi la tâmpit!

Ionel 07-09-2013 - 21:16

In cazul asta ar intra UE in uniunea vamala a lui Putin si vezi blaturile din Moldova dintre estici si vestici ca doar e o traditie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult