Acasa InternationalExterne Parlamentul European nu-i apără imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor

Parlamentul European nu-i apără imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor

scris de M.A.
3 afisari

Parlamentul European nu-i apără imunitatea lui Corneliu Vadim Tudor. Reunit în sesiune plenară la Bruxelles, PE a respins joi cererea de apărare a imunităţii şi privilegiilor eurodeputatului.

Evacuare Vadim Tudor din sediul PRM

Corneliu Vadim Tudor

Este vorba despre cauza penală intentată împotriva sa de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în urma scandalului evacuării Partidului România Mare din sediu, la începutul lui 2011, transmite corespondentul Agerpres de la Bruxelles.

Europarlamentarii au aprobat o decizie a Comisiei pentru afaceri juridice (JURI) care respinge cererea de apărare a imunităţii şi privilegiilor înaintată de Corneliu Vadim Tudor, raportoare în acest dosar fiind eurodeputata suedeză Cecilia Wikström, din partea Grupului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE).

Eurodeputatul Corneliu Vadim Tudor a solicitat la 14 aprilie 2011 să-i fie apăraimunitatea parlamentară în legătură cu procesul intentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cererea sa referindu-se la o cauză penală în care este învinuit de ameninţarea unui executor judecătoresc şi a câtorva ofiţeri de poliţie, de comiterea unor acte de violenţă împotriva acestora, de insultarea lor şi, în general, de obstrucţionarea punerii în executare a unei hotărâri judecătoreşti în contextul evacuării Partidului România Mare din sediul său din Bucureşti, la 4 ianuarie 2011.

În respectiva cauză penală, Corneliu Vadim Tudor este învinuit de ofensă adusă instanţei judecătoreşti, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, se menţionează în textul deciziei Parlamentului European.

„Dat fiind că faptele incriminate nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului său, iar în cauză nu s-a dispus reţinerea, arestarea sau percheziţionarea, nu s-a considerat că ar fi necesar să se solicite ridicarea imunităţii dlui Tudor”, se subliniază în decizie.

Mai mult, decizia atrage atenţia că eurodeputatul român nu a făcut uz de oportunitatea ce i s-a oferit pentru a explica comisiei competente cererea de apărare a imunităţii sale, în special în lumina scrisorii autorităţilor române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult