Acasa InternationalExterne Parlamentul European reglementează libera circulație a forței de muncă

Parlamentul European reglementează libera circulație a forței de muncă

scris de C.S.
1 afisari

Parlamentul European (PE) a adoptat astăzi o rezoluție referitoare la libera circulație a forței de muncă, încurajând astfel acceptarea muncitorilor din noile state membre și nediscriminarea acestora.

Parlamentul European reglementează libera circulație a forței de muncă.

Rezoluţia invită statele membre „să respecte dispoziţiile din tratat privind normele UE care reglementează libertatea de circulaţie şi să se asigure că principiile egalităţii şi dreptul fundamental la libertatea de circulaţie sunt respectate pentru toate statele membre”.

Documentul „respinge total orice propunere de a plafona numărul de migranţi din UE, deoarece contrazice principiul din Tratatul UE referitor la libera circulaţie a persoanelor.

Toţi lucrătorii din UE trebuie „trataţi în mod egal şi nu trebuie să fie discriminaţi în ceea ce priveşte accesul la locuri de muncă, condiţiile de angajare şi de muncă, remunerarea, concedierea, prestaţiile sociale şi beneficiile fiscale, asigurând astfel concurenţa loială între întreprinderi”.

Rezoluţia aminteşte statelor membre că libertatea cetăţenilor europeni de a locui oriunde în UE se aplică tuturor cetăţenilor fără restricţie, însă este condiţionată, în conformitate cu Directiva 2004/38/CE, potrivit căreia, după trei luni, cetăţenii în cauză trebuie să îndeplinească anumite condiţii juridice pentru a nu reprezenta o povară pentru ţara-gazdă. În plus, doar 2,8% din totalul cetăţenilor din UE trăiesc într-un alt stat membru decât cel de origine.

Cetăţenii europeni consideră că libera circulaţie este dreptul pe care îl asociază cel mai mult cu cetăţenia europeană, acesta reprezentând cea mai pozitivă realizare a Uniunii şi aducând beneficii economice pentru economiile ţărilor lor.

Rezoluţia va fi transmisă de preşedintele PE, Martin Schulz, Consiliului, Comisiei, precum şi guvernelor şi parlamentelor statelor membre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult