Acasa InternationalExterne Parlamentul European va adopta o rezoluție despre muncitorii români sezonieri

Parlamentul European va adopta o rezoluție despre muncitorii români sezonieri

scris de Misu Andrei
59 afisari

Parlamentul European va dezbate și va vota în sesiunea plenară din 17-19 iunie o rezoluție despre situația muncitorilor sezonieri, făcută la propunerea liderului grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, se arată într-un comunicat de presă al PLUS.

 

„Rezoluția Parlamentului va trebui să conțină problemele de mobilitate ale muncitorilor, o mai bună coordonare între statele membre, drepturi sociale egale, o implementare mai riguroasă a legislației în vigoare, coordonarea cu partenerii sociali din țările gazdă și necesitatea unor campanii de informare asupra drepturilor pe care acești oameni le au. E nevoie de norme europene clare și de măsuri de protecție și prevenție, dar și de ajutor pentru perioada crizei COVID-19“, a precizat președintele PLUS și al grupului europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș.

Problemele lucrătorilor sezonieri români din Germania au scos la iveală o situație existentă de mai mulți ani în Uniune, dar care nu a fost abordată până acum unitar la nivel european. În condițiile în care nu avem aceleași standarde la nivel european în ceea ce privește condițiile de muncă și condițiile sociale ale lucrătorilor sezonieri, acestea s-au aplicat arbitrar, iar de aici până la abuzuri punctuale a fost doar un pas, se mai arată în comunicatul de presă PLUS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult