Acasa InternationalExterne Parlamentul European voteaza noua Comisie

Parlamentul European voteaza noua Comisie

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

 

.Deputatii europeni vor vota marti dupa-amiaza noua Comisie Europeana. Ei pot aproba sau respinge noul Colegiu al comisarilor, care va avea un mandat pentru urmatorii cinci ani. Parlamentul va adopta, de asemenea, o rezolutie referitoare la un nou acord de cooperare intre cele doua institutii, precum si o rezolutie a grupurilor politice cu privire la prezentarea Colegiului comisarilor.


Votul pentru Comisie este un vot unic pentru intregul Colegiu. Este vorba de un vot prin apel nominal, iar confirmarea sau respingerea se face prin majoritate simpla a voturilor exprimate. Daca Parlamentul aproba componenta Comisiei, Consiliul European va trebui sa numeasca noua Comisie prin majoritate calificata. Aceasta se poate face chiar in ziua votului, prin procedura scrisa. Astfel, noua Comisie isi poate incepe activitatea pe 10 februarie. Mandatul actual de cinci ani al Comisiei Barroso I s-a incheiat la 31 octombrie 2009 si a functionat pana in prezent ca o Comisiei interimara, fara a propune initiativa politice sau legislative. Ea a primit votul de confirmare in noiembrie 2004, cu 449 de voturi pentru, 149 impotriva si 82 de abtineri.

 

Presedintele desemnat al Comisiei, José Manuel Barroso, va prezenta in prima parte a zilei de marti noul sau Colegiu de comisari si programul acestora, dupa care va avea loc o dezbatere a deputatilor. Membrii Parlamentului vor vota de asemenea o rezolutie privind noul Acord-cadru care prezinta formele de cooperare dintre cele doua institutii. Acest acord este reinnoit la fiecare cinci ani si defineste, printre altele, responsabilitatile politice ale fiecarei institutii si stabileste regulile privind informarea reciproca. El vizeaza inclusiv ameliorarea sistemului de planificare si coordonare a procedurilor legislative ale celor doua institutii.

0 comentariu

cercetas 24-03-2010 - 22:17

nu stiu daca taierea degetului e buna, cum zice poza

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult