Acasa InternationalExterne Parlamentul sarb condamna masacrul de la Srebrenica

Parlamentul sarb condamna masacrul de la Srebrenica

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Legislativul de la Belgard a adoptat miercuri o rezolutie prin care condamna masacrul din apropierea localitatii Srebrenica, din iulie 1995.

Potrivit BBC, rezolutia afirma ca “Parlamentul Serbiei condamna crimele comise impotriva musulmanilor bosniaci”, parlamentarii prezentandu-si oficial “condoleantele si scuzele familiilor victimelor, deoarece nu a fost facut tot posibilul pentru prevenirea tragediei”. Dupa mai bine de 13 ore de negociei aprinse, documentul – considerat de guvernul sarb drept un pas extrem de important in vederea aderarii la Uniunea Europeana – a fost adoptat cu o majoritate de 127 de voturi din numarul total de 173 de parlamentari prezenti. Rezolutia pune astfel capat unei perioade in care sarbii au refuzat sa recunoasca amploarea tragediei, dar cu toate acestea, documentul nu mentioneaza termenul de genocid. In iulie 1995, in timpul razboiului din Bosnia, aproximativ 8.000 de bosniaci au fost ucisi in apropiere de localitatea Srebrenica, Curtea Internationala de Justitie calificand tragedia ca genocid.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult