Acasa InternationalExterne Parlamentul slovac reacţionează la noua Constituţie a Ungariei

Parlamentul slovac reacţionează la noua Constituţie a Ungariei

scris de M.A.
14 afisari

Parlamentul de la Bratislava a adoptat vineri o rezoluţie care împiedică aplicarea pe teritoriul Slovaciei a prevederilor din noua Constituţie a Ungariei cu privire la drepturile etnicilor maghiari, relatează agenţia TASR.

Parlamentul din Bratislava

Parlamentul din Bratislava (foto: ec.europa.eu)

Parlamentul le dă asigurări tuturor cetăţenilor slovaci că pe teritoriul ţării sunt în vigoare exclusiv Constituţia slovacă, legile slovace şi aganjamentele internaţionale”, se arată în rezoluţie, care a fost susţinută de toţi membrii coaliţiei de guvernământ prezenţi la vot. Opoziţia a fost împotrivă, în semn de protest faţă de respingerea de la dezbatere a propriei sale rezoluţii, transmite Agerpres.

Documentul adoptat vineri declară interesul în menţinerea unor relaţii bune de vecinătate cu Ungaria, în spiritul europenităţii moderne şi al valorilor pe care s-a construit Uniunea Europeană, precum şi în concordanţă cu Angajamentul de bună vecinătate şi cooperare prietenească între Slovacia şi Ungaria. Parlamentul confirmă de asemenea în rezoluţie angajamentul Slovaciei privind aplicarea principiului drepturilor individuale (şi nu colective), acţionând ca un stat suveran care îşi exercită propria jurisdicţie. Noua Constituţie a Ungariei permite, între altele, acordarea dreptului de vot etnicilor maghiari din ţările vecine.

1 comentariu

Parpanghel : ...Bratislava , Brati SLAVA ! 28-05-2011 - 17:09

Bucuresti ? Bucuresti!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult