Acasa InternationalExterne Pe Costa Concordia echipajul se droga

Pe Costa Concordia echipajul se droga

scris de L.M.
2 afisari

Cotidianul La Stampa a publicat joi mărturia unei infirmiere, fostă angajată a companiei, în faţa anchetatorilor care se ocupă de naufragiul Costa Concordia din 13 ianuarie. Potrivit cotidianului, ea a afirmat că la bordul navelor companiei Costa domnesc „corupţia, consumul de droguri şi prostituţia”.

Pe Costa Concordia echipajul se droga

„Am văzut cu ochii mei ofiţeri care consumau cocaină„, a afirmat ea în faţa anchetatorilor, potrivit cotidianului italian. Compania Costa Crociere a dezminţit, vineri, mărturiile uneia dintre fostele sale angajate, care a descris o atmosferă de depravare la bord, afirmând că aceasta a fost debarcată în trecut „din motive disciplinare”. Într-un comunicat publicat vineri seara, Costa a calificat aceste acuzaţii drept „lipsite de orice fundament”.

Compania „aminteşte cu fermitate absolută că la bordul navelor din flota sa există măsuri stricte de securitate şi supraveghere în ceea ce priveşte posesia şi consumul de droguri„. Orice membru al unui echipaj „care posedă sau consumă stupefiante sau droguri este supus sancţiunilor disciplinare şi debarcat”. „La bordul navelor au loc controale şi acţiuni preventive pentru a descuraja astfel de comportamente”, insistă compania, potrivit căreia personalul de gardă „trebuie să se abţină de la consumul de băuturi alcoolice cu cel puţin patru ore înainte de a intra în tură”.

La Stampa a publicat mărturia unei alte foste salariate care a afirmat că „ofiţerii şi echipajul erau adeseori beţi” şi a adăugat că a fost hărţuită de un membru al echipajului „complet drogat„. Întrebat în legătură cu acest incident, purtătorul de cuvânt al Costa Crociere a afirmat că nu poate răspunde acestei acuzaţii, informaţiile publicate de cotidian nefiind suficient de precise pentru a identifica autorul sau circumstanţele faptelor evocate.

1 comentariu

Chris P. 03-03-2012 - 17:25

corupţia, consumul de droguri şi prostituţia – sunt fenomene la ordinea zilei in toata lumea. tinde sa devina ceva normal, banal…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult