Acasa InternationalExterne Pele a avut dosar legat de deţinuţii politici brazilieni

Pele a avut dosar legat de deţinuţii politici brazilieni

scris de Șt. C
4 afisari

Regimul militar care s-a aflat la putere în Brazilia timp de mai multe decenii a deschis un dosar pe numele legendarului fotbalist Pele în anul 1970.

Veronica Cristo, o purtătoare de cuvânt a arhivelor publice din statul Sao Paulo, a afirmat că dosarul pe numele lui Pele, care conţinea puţine pagini, a fost deschis după ce un bărbat i-a înmânat fotbalistului un document în care se cerea eliberarea deţinuţilor politici, informează Agerpres.

Dosarele găsite în oraşul-port Santos au fost deschise publicului în această săptămână.

Cristo a precizat că dosarul conţinea doar o descriere a acelei întâlniri şi câteva tăieturi din presă legate de meciurile lui Pele. Conform ei, nimic din dosar nu arată că Pele ar fi fost cercetat pentru legături cu grupări de stânga în timpul regimului militar la putere între anii 1964-1985.

1970 este anul în care Brazilia, condusă de Pele, a câştigat Cupa Mondială din Mexic, după ce în faza grupelor a învins România cu scorul de 3-2.

1 comentariu

BULA 25-08-2011 - 08:44

Mai bine spuneati direct ca Pele nu s-a implicat in apararea drepturilor oamenilor de rand si si-a vazut de interesul lui.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult