Acasa InternationalExterne Pentagonul cheamă Rusia la război

Pentagonul cheamă Rusia la război

scris de M.A.
6 afisari

Federaţia Rusă trebuie să găsească o formă de a participa cu forţele sale militare la coaliţiile internaţionale, a declarat luni ministrul american al apărării, Robert Gates, aflat într-o vizită în Rusia, transmit agenţiile ruse de presă, citate de Moldpres.

Robert Gates

Robert Gates (foto: yeghishe.am)

„Vă îndemn pe dumneavoastră şi conducerea dumneavoastră să vă gândiţi în ce formă ar putea acţiona militarii ruşi în cadrul coaliţiilor internaţionale în domeniul securităţii”, a afirmat Robert Gates, într-un discurs susţinut la Academia militară navală din Sankt-Petersburg. Oficialul american nu a precizat însă dacă este vorba şi de coaliţia internaţională care a intervenit în Libia. Şeful Pentagonului efectuează o vizită în Rusia, întârziată cu o zi din cauza situaţiei din Libia.

Referindu-se la principalele teme de discuţie cu reprezentanţii instituţiilor politice şi militare de la Moscova, Robert Gates a amintit problema apărării antirachetă. „Rusia, până la ora actuală, are îndoieli. Ambele părţi intenţionează să depăşească această dificultate”, a indicat Robert Gates.

5 comentarii

neacsum 21-03-2011 - 14:13

Americanii inearca sa forteze mana Rusiei. Nice try.Le fac propuneri indecente , incercand sa ii faca fie sa recunoasca ca nu impartasesc „idealurile democratiei euro-atlantice „, fie sa declare cel putin ca nu vor sustine sau nu sustin Libia lui Gadafi.Numai ca Putin nu e Basescu, chiar daca a lucrat si el in serviciile secrete si are chelie.

spartacus 21-03-2011 - 14:21

Ba americanii stiu ca rusii nu vor interveni, vor doar sa stie cat de departe pot merge cu interventia. Un eventual raspuns , le-ar spune cat sunt rusii de acord sa accepte in interventia impotriva lui Gadafi. Zilele trec si obiectivele se schimba . Rezolutia ONU vorbea de interdictie aeriana , acum o zi de vorbea de obiective limitate la sol azi se vorbeste despre Gadaffi, maine se va vorbi despre petrol. Americanii vor sa afle pana la ce nivel rusii vor sta deoparte.

digital 21-03-2011 - 15:03

MA

1.normal ca nu a precizat,pentru ca oricum nu mai au cum participa in timp util la actiunile deja in desfasurare!dar e grele pentru unii sa mai si gandeasca atunci cand comenteaza!!
2.nu vezi ca e doar un simplu act de condescendenta(in cadrul unei intalniri fara miza diplomatica) si nu o invitatie ferma si serioasa la un parteneriat rusia-nato.un test de atitudine si atat fata de scut.e complicate ale dreaqului de stiri cand esti paralel!!!

Demo Kratzia 21-03-2011 - 17:38

Deocamdata tarilor sarcoziene din nordul Africii nici nu le trece prin cap ca vor fi acceptate cu bratele deschise in NATO si ca se pot bucura de participare in EU. Aceasta este din cauza ca multi dintre prefectii regionali nu au viziune democratica.

neacsum 21-03-2011 - 19:07

Demo,
Sa nu fii chiar atat de sigur vizavi de NATO. Inca de acuma 7 ani se derula un program special al NATO pentru tarile „MEDITERANIENE „, interesul intr-un parteneriat extins catre acea zona era declarat deschis. Iar raspunsul tarilor la acest parteneriat nu s-a lasat asteptat.S-a manifestat dar numai cat au vrut ele, nu cat doreau americanii. Ceea ce s-a intamplat acuma prin nordul Africii nu este altceva decat raspunsul unor anumiti factori ” curtati ” de NATO .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult