Acasa InternationalExterne Pentagonul foloseste aromaterapia impotriva stresului post-traumatic

Pentagonul foloseste aromaterapia impotriva stresului post-traumatic

scris de Ziua Veche
1 afisari

Pentagonul experimenteaza folosirea aromaterapiei, acupuncturii, dar si a altor metode neconventionale pentru a-i trata pe militarii care sufera de stres post-traumatic in urma experientei de lupta, a anuntat sambata secretarul american al apararii, Robert Gates, care a adaugat ca experimentele preliminare au dat rezultate bune, informeaza Reuters, citat de Agerpres.


 

Robert Gates a mentionat aceste posibile tratamente impotriva stresului post-traumatic cu ocazia intalnirii cu sotiile militarilor de la Fort Riley, Kansas, dupa ce una dintre femei l-a intrebat de ce astfel de tratamente nu sunt acoperite de asigurarile medicale platite de armata.

„Dispunem de o unitate experimentala care testeaza o serie de tratamente neortodoxe in cazul militarilor suferind de stres post-traumatic. Din randul acestor tratamente nu lipsesc acupunctura, aromaterapia dar si alte metode din aceasta categorie care chiar dau rezultate promitatoare„, a raspuns ministrul american al apararii.

Conform unui studiu publicat in luna ianuarie in revista New England Journal of Medicine, militarii care au primit o doza de morfina in prima ora dupa ce au fost raniti in actiune, intampina un risc mai mic de a suferi apoi de stres post-traumatic.

0 comentariu

usla 06-04-2010 - 00:26

Pacat ca au fost asa de putini morti ! Cu cit mai multi, cu atit mai multa siguranta pe strazi . Sa fi vazut , ieri, cum mergeau pe sosele ca sa revina la domicilii, cu capul plin de aburii alcoolului in care se ineaca la fiecare sarbatoare…..Parca erau turbati sau drogati. Asa ca, selectia naturala este sfinta, chiar daca mor si ”nevinovati” ! Pai, pasagerii din masina condusa de un nebun, de ce nu-l tempereaza sau nu coboara, decit sa moara? Ei, bine, nu, caci sint de aceeasi factura ! Asadar, le multumim ca ne lasa sa traim mai sigur.

ssss 15-04-2010 - 16:30

unul dintre baieti era colegul meu de suflet:(…cum poate spune o fiinta umana ca e pacat ca au fost asa putini morti…daca ti-ar fi cineva cunoscut nu ai mai vorbi asa!..odihneste-te in pace prietene!!:((:((la fel si fratioru si mamica ta!:((

alee 02-06-2010 - 15:37

dani:(((anto:((
mi dor de voi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult