Acasa InternationalExterne Pentru că a râvnit la nurii unei cameriste, şeful FMI este plimbat cu cătuşele la mâini

Pentru că a râvnit la nurii unei cameriste, şeful FMI este plimbat cu cătuşele la mâini

scris de L.M.
0 afisari

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală, a părăsit duminică seara (ora locală) secţia de poliţie din Harlem unde era deţinut având cătuşe la mâini.

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală

El a fost urcat într-o maşină a poliţiei şi condus către o unitate medicală. Anterior, avocatul său anunţase că Dominique Strauss-Kahn a fost de acord să fie supus unor teste medicale în legătură cu acuzaţiile sexuale care i se aduc. El este decis să-şi dovedească nevinovăţia.

Autorităţile au obţinut un ordin judecătoresc pentru a-l examina corporal pe şeful FMI în căutarea unor eventuale semne care să arate confruntarea fizică dintre el şi presupusa victimă.

Anchetatorii au prelevat, de asemenea, de pe pielea şi de sub unghiile presupusei victime probe care ar putea releva eventuale urme de ADN aparţinând directorului FMI.

Dominique Strauss-Kahn urmează să fie prezentat luni unei instanţe din New York, care ar putea decide eliberarea sa pe cauţiune sau o prelungire a mandatului de arestare.

E obosit, dar e bine„, a declarat avocatul său.

John Lipsky va prelua postul de director general FMI

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că al doilea oficial ca importanţă al instituţiei, John Lipsky, va prelua postul de director general, în lipsa şefului FMI, Dominique Strauss-Khan, arestat şi inculpat pentru agresiune sexuală, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al FMI, William Murray, a precizat că Lipsky se va întâlni cu membri ai consiliului director al FMI pentru a-i informa despre această situaţie. Boardul director este principalul gestionar al operaţiunilor de zi cu zi ale Fondului.

‘În conformitate cu procedurile FMI, John Lipsky, primul adjunct al directorului general, va prelua postul de director general în exerciţiu pe tot parcursul perioadei în care directorul general nu se află în DC (District of Colombia). Dl Lipksy va prezida reuniunea informală de astăzi (duminică) a consiliului director’, a declarat Murray.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult