Acasa InternationalExterne Pericol nuclear: 24 de reactoare nucleare din Japonia trebuie închise

Pericol nuclear: 24 de reactoare nucleare din Japonia trebuie închise

scris de C.P.
4 afisari

Un grup de parlamentari japonezi, care au studiat gradul de risc al celor 50 de reactoare din Japonia, au avertizat vineri că 24 din cele 50 de reactoare nucleare ale acestei ţări trebuie închise întrucât sunt amplasate pe falii seismice sau prezintă alte riscuri semnificative.

o centrala nuclearaPrintre cele 24 de reactoare periculoase se numără şi două unităţi considerate potenţial exploatabile la centrala Fukushima Daiichi, unde în luna martie 2011 s-a înregistrat o explozie după cutremurul urmat de tsunami, la fel ca şi alte patru reactoare ale centralei atomoelectrice din apropiere, Fukushima Daini, toate acestea fiind vulnerabile în faţa mişcărilor seismice.
În aceeaşi situaţie se află şi cele 7 reactoare ale centralei Kashiwazaki-kariwa care furnizează electricitate pentru capitala Tokyo. Cea mai periculoasă este considerată centrala de la Ohi, compusă din 4 unităţi, dintre care două vor fi repornite în câteva zile deşi seismologii au avertizat că lucrările de consolidare antiseismică şi cele menite să ofere protecţie faţă de valurile marine nu se vor încheia decât peste 3 ani, anunta Agerpres.

În prezent, 48 din cele 50 de reactoare ale Japoniei sunt oprite temporar din cauza riscului seismic şi ca urmare a reviziilor prelungite la care s-a recurs ca măsură de precauţie după explozia de la Fukushima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult