PES: Stanişev şi Swoboda, sprijin pentru Ponta în alegerile | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne PES: Stanişev şi Swoboda, sprijin pentru Ponta în alegerile din România

PES: Stanişev şi Swoboda, sprijin pentru Ponta în alegerile din România

scris de A.H.
1 afisari

Preşedintele ales al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, a promis sâmbătă că se va implica personal pentru susţinerea lui Victor Ponta şi a partidului său în campania pentru alegerile din decembrie din România, în timp ce liderul grupului Socialiştilor şi Democraţilor europeni din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, a apreciat că a venit vremea ca vocea României să fie auzită în Uniunea Europeană.

Liderii Partidului Socialiştilor Europeni (PES)

Sunt foarte convins că PSD, sub conducerea lui Victor, a făcut o foarte bună politică în ultima lună, iar asta e ceea ce contează pentru cetăţenii României, pentru că în ultimii ani am văzut multe suferinţe, în timpul guvernării de dreapta şi sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu. Cred că protecţia socială şi în acelaşi timp reducerea deficitului bugetar este un rezultat foarte bun în doar câteva luni. Cred că programul socialist va fi apreciat de votanţi din România şi în timpul campaniei, atât eu cât şi alţi lideri din PES vom fi implicaţi în campania din România. Îi doresc succes lui Victor în misiunea lui‘, a declarat Serghei Stanişev în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Victor Ponta şi Hannes Swoboda.
Liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, a spus că populaţia României a dat un semnal clar privind interesul ei pentru schimbare în iunie şi că este sigur că asta se va întâmpla din nou în decembrie. ‘Cred că liderii alianţei de la putere, care i-au întins o mână lui Traian Băsescu  sunt garanţia că ţara o va lua pe calea cea bună. Sper ca măcar în ultima fază a preşedinţiei sale domnul Băsescu va încerca să fie un preşedinte al tuturor românilor pentru că asta aşteptăm de la un preşedinte, nu o politică partizană, ci de apărare a intereselor ţării. Este una dintre cele mai mari ţări din Uniunea Europeană (UE), dar vocea ţării nu a fost auzită foarte mult înainte ca acest guvern să vină la putere. Este vremea să se întâmple acest lucru’, a afirmat politicianul austriac.

La rândul său, premierul român Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că anii următori, în special 2013 şi 2014, vor aduce victorii importante pentru socialiştii europeni, care să dovedească faptul că viitorul Europei poate fi definit de familia politică a PES. ‘Aş vrea să adaug că le sunt foarte recunoscător pentru solidaritate, pentru sfaturile pe care le-am avut în timpul verii de la Serghei Stanişev, de la Hannes Swoboda, de la Martin Schulz, de la alţi colegi şi prieteni. Astăzi am reafirmat angajamentul nostru ca ţară, al guvernului şi al partidului pentru valorile europene şi cele ale familie noastre politice, precum şi optimismul că anul viitor va fi mult mai bun pentru Europa, familia noastră politică şi România’, a afirmat liderul PSD.

2 comentarii

DXN 30-09-2012 - 18:28

STANISEV&SVOBODA!
Extraordinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!

digital 30-09-2012 - 19:54

inclusiv străinii care-l agreează pe kiombelix,știu că acest nenorocit și-a subminat țara și și-a osândit poporul în favoarea unei găști de câteva mii de limbiști și pentru asta a fost nevoie de a distruge timp de 8 ani tot ce mai era de distrus în România:mentalități,unitate,vise și destine!
îi doresc să trăiască mult și să-și vadă copiii cerșind pentru a-l întreține în viață!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult