Acasa InternationalExterne Peste 20 de localități recucerite de Ucraina în 24 de ore, anunță Kievul

Peste 20 de localități recucerite de Ucraina în 24 de ore, anunță Kievul

scris de Misu Andrei
41 Afisari

Trupele ucrainene au recucerit mai mult de 20 de localităţi în ultimele 24 de ore, în contextul în care avansul lor rapid în estul ţării continuă, a anunţat luni dimineaţă Kievul, potrivit DPA.

„Eliberarea localităţilor de sub ocupaţia rusă în regiunile Harkov şi Doneţk continuă”, a precizat Statul Major al forţelor armate ucrainene într-un raport.

Veliki Burluk şi Dvoricina, două comunităţi din nordul regiunii Karkov, au fost abandonate de forţele ruse, se menţionează în raport. Sub presiunea contraofensivelor ucrainene, Ministerul rus al Apărării a anunţat retragerea trupelor din Harkov în weekend, la peste jumătate de an de la începerea războiului.

Motivul oficial oferit a fost „regruparea” strategică a unităţilor, scrie Agerpres. Duminică seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că oraşul Izium, care are o importanţă strategică şi pentru care s-au dat lupte grele la începutul războiului, a fost recucerit.

În înregistrări video din oraş se vede cum militarii ucraineni ridică drapelul naţional.

Conform Statului Major al armatei ucrainene, trupele ruse au părăsit de asemenea micul oraş Svatov din regiunea Lugansk, deşi miliţiile separatiste sunt încă în acţiune acolo.

„Dat fiind avansul ucrainenilor, Rusia a dispus cel mai probabil retragerea trupelor sale din întreaga regiune Harkov ocupată, la vest de râul Oskil”, au transmis luni serviciile de informaţii britanice.

„Succesele rapide ale ucrainenilor au implicaţii semnificative pentru întreaga strategie operaţională a Rusiei. Majoritatea forţelor din Ucraina sunt cel mai probabil obligate acum să prioritizeze acţiunile de apărare de urgenţă”, au adăugat serviciile secrete britanice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult