Acasa InternationalExterne Peste 30 de oameni au murit in Rusia in urma a doua explozii la mina de carbune “Raspadskaia”

Peste 30 de oameni au murit in Rusia in urma a doua explozii la mina de carbune “Raspadskaia”

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Doua explozii care s-au produs la una dintre cele mai mari mine de carbune din regiunea Kemerovsk, in noaptea de sambata spre duminica, s-au soldat cu moartea a cel putin 32 de oameni. Exploziile au avut loc la un interval de 4 ore, iar 18 dintre cei decedati erau salvatori care au coborat in mina dupa prima deflagratie.


Reprezentantii companiei de carbune „Raspadskaia” sustin ca indicatoarele inregistrau o concentratie normala de metan, scrie RIA Novosti. Aproximativ 350 de oameni se aflau in mina in momentul primei explozii. In jur de 70 de persoane au fost spitalizate, a afirmat, luni, ministrul pentru situatii de urgenta din Rusia, Serghei Soigu.

Soarta altor 58 de persoane ramane necunoscuta. In mina s-a restabilit de urgenta ventilatia si iluminarea, astfel incat operatiunile de salvare pot continua. Salvatorii mai au la dispozitie cel mult 48 de ore pentru evacua minerii din doua puncte ale minei.

Potrivit concluziilor preliminare, prima explozie s-a produs dupa ce sistemele de ventilatie au cedat. Cauza celei de-a doua deflagratii nu se cunoaste deocamdata. Premierul Putin a semnat deja un decret privind ajutorarea familiilor indoliate si a supravietuitorilor.

Mina Raspadskaia, situata in sudul regiunii Kemerovsk, are rezerve de circa 450 de milioane de tone de carbune. Accidentele mortale in minele din Rusia sunt destul de frecvente, ca urmare a infrastructurilor in avansata stare de deteriorare si a incalcarii regulilor de securitate.

0 comentariu

fanariotu 06-04-2010 - 08:24

Omul asta vrea neaparat sa apuce la un pic de ciolan.!Lasa-ti-l bre si pe el,ca doar este destul.!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult