Acasa InternationalExterne UPDATE – Peste 700 persoane au murit într-o busculadă la Mecca

UPDATE – Peste 700 persoane au murit într-o busculadă la Mecca

scris de B.C.R
2 afisari

UPDATE – Cel puțin 717 persoane au murit și cel puțin 805 au fost rănite în busculada produsă joi la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, în cea mai gravă tragedie întâmplată în ultimii 25 de ani în timpul pelerinajului anual (Hajj), la care participă în aceste zile circa două milioane de oameni, transmit Reuters și AFP, citând cel mai recent bilanț anunțat de protecția civilă saudită.

Cel puțin 310 persoane au murit, joi, într-o busculadă la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, unde circa două milioane de oameni participă în aceste zile la pelerinajul anual (Hajj), transmit Reuters, AFP și DPA.
morti pelerinaj meccaÎn busculadă, produsă în timpul ritualului aruncării cu pietre, au fost rănite 450 de persoane.

‘Numărătoarea victimelor continuă și numărul morților a ajuns la 310, de diferite naționalități’, informează Protecția civilă într-o postare pe Twitter. Primul bilanț anunțat a fost de 100 de morți și 390 de răniți.

Potrivit sursei citate, șase echipe ale Protecției civile sunt desfășurate pe teren pentru a acorda îngrijiri medicale și a dirija fluxului de pelerini spre rute alternative. Trupurile victimelor și răniții sunt transportați la spitalele din apropiere.

Incidentul de joi are loc la trei săptămâni după ce o macara s-a prăbușit la Marea Moschee din Mecca, 109 persoane pierzându-și viața.

În ianuarie 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a 364 de pelerini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult