Acasa InternationalExterne Peste 50.000 de manifestanţi pe străzile din Atena

Peste 50.000 de manifestanţi pe străzile din Atena

scris de M.A.
1 afisari

Zeci de mii de greci au participat duminică seară la un miting de proporţii împotriva austerităţii, organizat în centrul Atenei, la apelul „Indignaţilor”, o mişcare alternativă de rezistenţă similară celei din Spania.

Proteste in Grecia (foto presstv.ir)

Proteste in Grecia (foto presstv.ir)

Conform poliţiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunat duminică seară în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, scandând „Hoţii, hoţii”, transmite Mediafax. La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protest similar, răspunzând unui apel european difuzat în principal prin intermediul reţelelor sociale. Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de la începerea manifestaţiilor convocate de „Indignaţiigreci. Mulţimea a purtat drapele elene, dar şi spaniole, portugheze, tunisiene şi argentinene. „Voi aveţi o boală, noi avem soluţia. Revoluţia„, scria pe unul dintre bannerele purtate de demonstranţi.

Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentru Grecia, în schimbul unor noi constrângeri financiare şi a unei accelerări a privatizărilor. Cele trei instituţii au deblocat deja, în mai 2010, un împrumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia, aflată la acel moment într-o situaţie critică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult