Ploile torentiale care s-au abatut asupra a cinci state din sudul si estul Mexicului in ultimele zile s-au soldat cu sapte morti si peste 900.000 de sinistrati, potrivit ultimului bilant furnizat de autoritati, a anuntat miercuri AFP.Numai in statul Veracruz din Golful Mexic (est), numarul sinistratilor a crescut de la 200.000 la 500.000, 16.000 dintre acestia fiind gazduiti in centre de ajutor.
„Jumatate de milion de locuitori sunt afectati si 16.000 dintre acestia si-au gasit refugiu in centre de primire, insa vor fi mai multi deoarece nivelul apei va continua sa creasca, iar zonele inundate se vor inmulti”, a declarat guvernatorul de Veracruz, Fidel Herrera.
Potrivit rapoartelor mai multor organisme de protectie civila, numarul total al sinistratilor era marti seara de 914.000.
0 comentariu
Imi place Vermeer . Felicitari pentru articol .
dl. Cristinel, va admir taraba …
insa, cum de-a avut pictorul 14 copii in doar 16 ani de casatorie ???
felicitari cristinel
imi place mult „Fata cu un cercel de perla” chipul radiant al modelului cu privire întrebătoare ….
va multumim domnul Cristi si va rog sa ne prezentati mult timp de acum inainte,cate ceva frumos in fiecare zi. Salutari
si eu am fost contrariat si cautand sa ma lamuresc am gasit intr-un loc ca au fost 14 si au murit trei iar in altul ca de fapt au murit patru iar cei zece ramasi (maria, elisabeth, cornelia, aleydis, beatrix, johannes, gertruyd, franciscus, catharina si ignatia), fiind trecuti in testament. or fi fost si gemeni cine stie. bine ca s-au oprit ca nu prea mai aveau nume sa le puna.
adevarul, d-le Cristinel/dispeceru` este ca Vermeer s-a casatorit in 1653 (nu in 1659)… deci acei 14 copii au fost facuti in 22 de ani de casatorie, ceea ce e mai plauzibil.
SFATUIESC pe cei care se inspira din WIKIpedia versiunea „romaneasca” …, sa citeasca si alte versiuni (engleza, franceza, olandeza).
Oricum numarul de copii este ENORM iar imaginea Caterinei simultan gravida, alaptind cu ambele brate, si avind vreo 5 puradei agatzati de fustele ei…, insotita de VACARMUL iscat de asemenea circumstantze…,
probabil ca il faceau pe Vermeer sa fuga mincind pamintul de acasa, sa „fantesizeze” despre momente bucolice, muzicale, etc. etc. pe care sa le astearna cu ardoare pe pinza.
Pictura era pentru el „fereastra spre LINISTE” (sau cum zicem noi azi: Windows) …
Mare pictor !!
uneori sunt si benedict XVI.
ai dreptate insa sunt mai multe surse in care este mentionat anul 1959. ba in unele apare chiar ca ar fi avut 15 copii.
pe mine ma intereseaza mai putin cati copii a avut Vermeer .imi plac lucrarile sale .
[quote name=”dispeceru”]ai dreptate insa sunt mai multe surse in care este mentionat anul 1959.[/quote]
NU e adevarat. Doar WIKI versiunea romana prezinta eroarea „1659”.
Faptul ca s-a casatorit in 1653 este atestat in documente. Mai ales ca inainte a avut loc convertirea la catolicism (cerut de soacra), atestata si ea …
Nu uitati, olandezii precum si nemtii, sint o natie de arhivari.
Despre Vermeer nu se stie exact cind s-a nascut, … dar se stie ca a fost botezat Oct 31 1632;
nu se stie daca a avut 14 sau 15 copii (cred ca nici el, sarmanu` n-o fi stiut …),
insa toate sursele din toate partile lumii (rusii, englezii, italienii, olandezii, spaniolii, polinesienii, cehii etc etc) indica anul 1653 drept an al casatoriei sale cu Caterina.
O trecere în vedere rapidă asupra selecţiei lui cristinel, al acestui pictor neorealist, sumarizează o serie întreagă de elemente asupra cărora pictorul s-a apropiat ca nimeni altul, atingând genialitatea (după părerea mea) şi creîndu-şi un stil şi o personalitate care va fi trasnformată după el în şcoală: studiul imaginii în imagine. Pentru cei care s-au pronunţat că le plac acest pictor, le-aş atrage atenţia asupra unui element care are un caracter general în picturile lui Vermeer, şi anume, acela al covoarelor, al tablourilor în tablou, al feţelor de masă, purtătoare şi ele de motive stilistice, ramele tablourilor, dar mai ales, genialul vitraliu din „Paharul de vin”. Vermeer este un ahtiat al luminii vii, al acelei lumini care dă viaţă şi nu doar animă; la el, la Vermeer, lumina explodează şi se infiltrează în orice detaliu, parcă înviind o atmosferă care altfel ar fi părut posacă şi fără viaţă. Aproape că în fiecare tablou al lui apare un covor, o perdea grea cu motive stilizate sau chiar cu o imagine decorativă, asupra cărora Vermeer se apropie genial, încercând să le redea căderea naturală fără să deranjeze imaginea întreagă. Genialitatea lui în redarea acestor imagini în imagine, constă în păstrarea formei, dar reuşind să reţină imaginea de ansamblu în sine. Putem aproxima până la acurateţe imaginea care se odihneşte pe perdeaua din „În atelier” sau pe pe faţa de masă din „Geograful”. În ,,În paharul de vin”, Vermeer merge şi mai departe şi creează o faţă de masă în spaţiu, a căror elemente apar în prim plan şi apoi se pierd în perspectivă, creându-ne senzaţia de cunoaştere a întregului prin aproximaţie. „Paharul de vin” este una dintre pânzele care-l exprimă foarte bine pe Vermeer. Cât despre peisajul absolut genial al lui Vermeer, „Vedere din Delft”, i-aş lăsa pe ceilalţi să scoată la lumină şi „de ce” este acest peisaj atât de genial. Să exclami, doar, „îmi place”, o fi, oare, de ajuns? În fond, de „ce-ul” e totul!
i s-a defectat telescopul, imaginile din fata sunt mici iar cele din spate mari.
Draga Sehe din 1001, vezi http://www.duggarfamily.com
Copiii cresc, nu raman mici. In 22 de ani, poti naste chiar 20 de copii. Incearca. Dupa primii 5 ani se cresc unii pe altii. Ba pot deveni si unchi si matusi:)
lamentabila „pentru” … problema era ca autorul a preluat o data eronata din WIKIpedia-romaneasca, si au rezultat 14 copii dintr-o casatorie de 16 ani …
Nu ma mira ca mintea TA analfabeta considera ca oamenii se inmultesc prin „sciziparitate” …
incepe sa fie interessanta combinatia de informatii ” Cristi & Nguen Miun Gion „!
Salut,
Incerc si eu sa fac rost de „Girl in hyacinth blue” – Susan Vreeland sau „The dance of geometry” – Brian Howell sau „The music lesson” – Katherine Weber. Le are cineva? Sunt dispusa sa cumpar sau sa le inchiriez :)) (de fapt doar una din ele) va rog mult, daca exista vreun posesor de astfel de carti pe aici, sa ma contacteze! – mad_skillz88@yahoo.com
Multumesc frumos.