Acasa InternationalExterne Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19

Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19

scris de Misu Andrei
69 afisari

Pfizer a anunțat, luni, că a început testarea pentru medicamentul antiviral pentru prevenirea Covid-19 în cei deja infectați cu coronavirusul, relatează Reuters.

Medicamentul, denumit PF-07231332, se administrează oral și va fi testat pe până la 2.660 de adulți sănătoși cu vârste de peste 18 ani care trăiesc în aceeași locuință cu o persoană infectată cu coronavirus care a dezvoltat simptomele Covid-19.

În cadrul testului, vor fi administrate medicamentul și o doză scăzută de ritonavir, un medicament mai vechi, folosit în trecut combinații de tratament pentru infecția cu HIV.

Pfizer și rivalii săi s-au angajat într-o „cursă” pentru dezvoltarea acestui tip de medicament. Companiile Merck și Ridgeback Biotherapeutics au anunțat, de asemenea, la începutul acestei luni, că au început testările pentru propriul lor medicament, molnupiravir, menit să prevină infectarea cu Covid la persoanele deja infectate sau expuse la coronavirus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult