Acasa InternationalExterne Phenianul a cerut Seulului încetarea tensiunilor militare

Phenianul a cerut Seulului încetarea tensiunilor militare

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Coreea de Nord a făcut apel vineri, 24 ianuarie, la încetarea tuturor ostilităţilor cu Coreea de Sud, ȋntr-o scrisoare deschisǎ trimisǎ autorităţilor sud-coreene de către liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Phenianul a cerut Seulului încetarea tensiunilor militare (foto:wggb,com)

„Pentru (…) a ameliora relaţiile dintre Nord şi Sud şi pentru a înceta toate acţiunile militare ostile, este important să luăm o decizie curajoasă”, potrivit unei scrisori a Comisiei Naţionale de Apărare (NDC), principala instituţie militară a Coreei de Nord. Săptămâna trecută, NDC a făcut o serie de propuneri, îndemnând Coreea de Sud să anuleze exerciţiile militare comune cu Statele Unite şi recomandând un moratoriu privind încetarea insultelor între cele două ţări.

Seulul a respins aceste propuneri, pe care le consideră drept un „fals” exerciţiu de propagandă, şi a avertizat că Phenianul, dimpotrivă, ar vrea să pregătească terenul pentru o nouă provocare. „Este regretabil că autorităţile sud-coreene rămân blocate într-o atitudine incorectă şi pe o poziţie negativă”, a anunţat NDC. Sudul „nu ar trebui să pună la îndoială (propunerea noastră) fără să reflecteze”, a adăugat NDC.

Phenianul nu cere Coreei de Sud să pună capăt manevrelor sale obişnuite, ci să „înceteze exerciţiile sale în vederea unui război cu forţe externe”, potrivit scrisorii NDC. În mod tradiţional, tensiunile din Peninsula Coreeană se intensifică înainte de efectuarea exerciţiilor militare americano – sud-coreene, pe care Phenianul le condamnă. Anul trecut a fost marcat de tensiuni puternice, Coreea de Nord ameninţând cu lansarea unor tiruri preventive atunci când bombardiere nucleare americane efectuau antrenamente deasupra peninsulei.

5 comentarii

vic 24-01-2014 - 19:01

nu inteleg de ce nord-coreeanul asta nu e ‘scarpinat’ de cineva?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-01-2014 - 19:37

Limba catifelata cu papilele gustative complect uzate si degradate de cuninlingus repetat pina la saturatie , desigur nu detine nimeni aici pe blog !
Vanzator de TATA si de NEAM
Scursura pedeleprista de Somes ! !

UnUL 24-01-2014 - 20:06

Revoluție în biologie.

UnUL 24-01-2014 - 20:57

@Nătărnghel
Link-link-link
Crazy-crazy-crazy.
☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺ !!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-01-2014 - 21:03

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult