Acasa InternationalExterne Pierre Lellouche: Franta nu are “vocatia sa primeasca 2,5 milioane de romi romani”

Pierre Lellouche: Franta nu are “vocatia sa primeasca 2,5 milioane de romi romani”

scris de Ziua Veche
11 afisari

.Secretarul de stat francez al afacerilor europene, Pierre Lellouche, a estimat – vineri, la Bogota – ca Franta „nu are vocatia sa primeasca 2,5 milioane de romi romani”, dosar asupra caruia Europa trebuie „sa se mobilizeze”, potrivit AFP.


„Dupa un nou val de cifre care arata o crestere a actelor de delincventa ale minorilor romi, am sesizat Consiliul European pentru a-i spune ca aceasta nu mai poate dura”, a declarat secretarul de stat, potrivit Agerpres. „Europa trebuie sa se mobilizeze, noi francezii nu avem vocatie sa primim 2,5 milioane de romi romani”, a adaugat el, subliniind ca libertatea de circulatie a persoanelor in cadrul Uniunii Europene „nu inseamna libertatea de exploatare a copiilor”.
Lellouche a salutat totusi numirea in Romania a unui secretar de stat responsabil de reinsertia romilor, Valentin Mocanu, care se va ocupa in special de persoane repatriate din Franta. Aceasta denota o „intelegere a autoritatilor romane de care sunt incantat”, a declarat el. Parisul preconizeaza desfiintarea a jumatate din taberele ilegale ale romilor in Franta pana in trei luni si insotirea pana la frontiera „cvasiimediat” spre Romania si Bulgaria a romilor care au comis delicte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult