Acasa InternationalExterne Piranha în război cu chinezii

Piranha în război cu chinezii

scris de A.B.
6 afisari

Un oraş din sudul Chinei este în stare de alertă din cauza peştilor piranha după ce două persoane au fost atacate într-un râu şi oferă o recompensă de 1.000 de yuani (160 de dolari) pentru fiecare peşte prins, viu sau mort, a relatat joi publicaţia China Daily, preluată de Reuters.

Piranha in razboi cu chinezii

Administraţia oraşului Liuzhou din regiunea Guangxi le cere oamenilor să vâneze aceste specii de peşti întâlniţi în special în America Latină şi care au muşcat grav la începutul săptămânii două persoane care făceau baie în râul Liujiang.
Pescuitul cu plasă este interzis în această secţiune a râului care trece prin oraş, dar am făcut o excepţie. Cinci ambarcaţiuni de pescuit cu pescari experimentaţi au fost trimişi de luni pe râu‘, a declarat un oficial din Liuzhou, Wei Yongwen, pentru China Daily.
În plus, peste 40 de alţi pescari de la asociaţia locală de pescuit ni s-au alăturat de asemenea. Cu toţii folosesc mici bucăţi de carne de porc drept momeală‘, a adăugat el.
Alte persoane au luat deja poziţie cu undiţe de-a lungul malurilor râului. ‘Este groaznic să ştii că râul are astfel de peşti. Nu voi mai înota acolo niciodată. Mă rog să-i prindă cât mai curând’, a declarat localnicul Liu Junjie. Totuşi, zilele lor ar putea fi numărate oricum, deoarece peştii piranha mor atunci când temperatura apei scade sub 15 grade Celsius. aşa cum se întâmplă la Guangxi pe timp de iarnă, adaugă China Daily.
Presa chineză scrie că este posibil ca peştii pirahna să fi fost aruncaţi în apă de persoane care i-au cumpărat ca peşti ornamentali şi că autorităţile au înmulţit controalele în pieţe pentru a se asigura că nu mai sunt scoşi şi alţii la vânzare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult