Acasa InternationalExterne Piraţii informatici iau în derâdere FBI-ul

Piraţii informatici iau în derâdere FBI-ul

scris de M.I.
3 afisari

Un mesaj publicat online, care pare a fi transmis de grupul de piraţi informatici care a atacat reţeaua Sony Pictures, ia în derâdere Biroul Federal de Investigaţii (FBI) pentru ancheta sa privind spargerea reţelei informatice a studiourilor de film.
fbihackUn e-mail care pare să vină din partea Guardians of Peace (GOP), grupul care a revendicat atacul de luna trecută asupra sistemelor informatice ale Sony, a fost trimis sâmbătă mai multor jurnalişti, potrivit hollywoodreporter.com. Mesajul, al cărui subiect este „Informaţiile care te interesează”, conţine adresa web a unei pagini de pe site-ul Pastebin cu un mesaj intitulat „Cadou de Crăciun”, luând în derâdere FBI-ul, care, vineri, a identificat Coreea de Nord ca fiind sursa atacului.

„Rezultatul anchetei FBI este atât de excelent, că aţi fi putut vedea ce făceam cu ochii voştri”, precizează textul, care apoi redirecţionează cititorul către un videoclip de pe YouTube. „Vă felicităm pentru succes. FBI este cel mai BUN din lume”, mai scrie în mesaj, în limba engleză, cu câteva greşeli.

Clipul video, care pare să fie adresat FBI-ului, îi numeşte pe investigatori idioţi şi conţine texte scrise într-o altă limbă decât engleza.
Potrivit hollywoodreporter.com, este imposibil de ştiut dacă, de fapt, e-mailul a fost trimis de GOP, pentru că, spre deosebire de mesajele anterioare, nu conţinea legături web spre documente confidenţiale ale Sony. Totuşi, mesajul are un format similar celorlalte trimise grupul de piraţi.

GOP a folosit, de asemenea, site-ul Pastebin când a publicat documente ale Sony, printre care se aflau mii de numere de asigurare socială a unor foşti şi actuali angajaţi ai companiei, e-mailuri jenante şi informaţii financiare confidenţiale. Subiectul e-mailului este identic cu cel folosit în alte mesaje transmise de GOP.

Mesajele de la GOP au apărut la scurt timp după ce a fot descoperit atacul informatic asupra Sony, pe 24 noiembrie, în urma căruia compania a decis anularea lansării filmului „The Interview”, după ce piraţii au ameninţat cu acte de terorism dacă cererile nu le sunt îndeplinite. Sony Pictures a anulat lansarea filmului, după ce, miercuri, lanţurile de cinematografe americane au anunţat că nu vor difuza filmul a cărui premieră era programată pentru 25 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult