Acasa InternationalExterne Pistă a serviciilor secrete: E.coli, atac terorist

Pistă a serviciilor secrete: E.coli, atac terorist

scris de M.A.
1 afisari

Răspândirea bacteriei ucigaşe în Europa, unde a ucis 40 de persoane şi a contagiat alte 3.500 (în Germania şi în alte ţări) ar putea fi rezultatul unui „atac terorist”, afirmă revista spaniolă Interviù, citând surse ale serviciilor secrete de la Madrid.

Laborator

Se pare că ipoteza ar fi fost comunicată serviciilor secrete aliate din Berlin care explorează în prezent această pistă, transmite Rador. Există câteva elemente care furnizează multă credibilitate acestei ipoteze, unele dintre acestea fiind apariţia mai multor focare de infecţie în diverse zone ale ţării şi înaltul grad de toxicitate al bacteriei E.coli care, în ipoteza unei difuzări în scop criminal, ar fi putut fi cultivată în laborator, conform articolului din Interviù, iar apoi ‘transferată’ pe produsele alimentare. În aşteptarea unor rezultate mai concrete, serviciile secrete spaniole sunt deschide în faţa tuturor ipotezelor.

Epidemia cu Escherichia coli a făcut 40 de victime la nivel european, 39 din acestea aflându-se numai în Germania. Datele au fost furnizate de cunoscutul institut Robert-Koch din Berlin care a subliniat că numărul victimelor continuă să crească şi în restul ţării.

Hamburgeri în Franţa

Intoxicaţia cu bacteria E.coli a unor copii, în nordul Franţei, a fost provocată de hamburgerii congelaţi fabricaţi de societatea SEB, potrivit rezultatelor analizelor anunţate luni de ministerele Alimentaţiei şi Sănătăţii, transmite Mediafax. „Tulpinile de virus descoperite la analizele efectuate asupra copiilor au fost izolate şi în analizele eşantioanelor de hamburgeri, între care se află tulpina E.coli O157″, anunţă cele două ministere. Ca măsură de precauţie, societatea SEB a procedat deja la retragerea lotului incriminat şi loturilor precedent şi următor.

Aceste analize confirmă, de asemenea, că bacteria respectivă, E.coli O157, este diferită de tulpina bacteriană O104:H4, care a cauzat moartea a 39 de persoane în Europa, dintre care 38 în Germania.

Potrivit ministerelor, opt copii au fost internaţi la CHU, în Lille, cu cazuri de sindrom hemolitic şi uremic (SHU), iar „şase sunt spitalizaţi, în continuare”. „Analizele au confirmat că, la şase dintre ei, sindromul a urmat unei intoxicaţii alimentare, cauzată de o formă rară de tulpină de E.coli„.

CHU din Lille anunţa luni, la prânz, că opt copii au putut să fie externaţi acasă, în timp ce un băiat, în vârstă de doi ani, era în continuare în comă, într-o stare stabilă. Anchetele vor continua, pentru a stabili originea contaminării hamburgerilor cu aceste bacterii. Societatea SEB are 180 de angajaţi, la Saint-Dizier (nord-est), iar Guy Larmolette, preşedinte-director general al societăţii, şi-a exprimat, vineri, temerea faţă de „consecinţe mortale pentru întreprindere”.

3 comentarii

geek-a-contra 22-06-2011 - 14:13

bull. alora de la NDB nu le-ar fi trecut prin cap sa cerceteze varianta pistei teroriste. noroc de cei de la serviciile spaniole si ziaristii de la interviu….

gogu 22-06-2011 - 14:28

apa se infecteaza cel mai usor,bacteria arata de parca a fost modelata special
se poate sa fie scapata dintr-un laborator,bineinteles nu se poate alarma populatia

Bumerang 22-06-2011 - 15:21

Nimic nu-i imposibil. Totusi, un ter.o.ris.t de meserie ar fi ales ceva mai eficace, ma gandesc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult